[Žinios trumpai] Kryme kažkas keisto: okupantų pajėgos masiškai varo į Rusiją  ()

Stulbinančiai praradę Chersono sritį, tikėtina, kad okupantai savo amunicijos likučius grąžins atgal į Rusiją. Vietinių gyventojų teigimu, rusai prie Krymo tilto gabena techniką - viskas pakeliui į Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kryme užfiksuotas aktyvus Rusijos karinės technikos judėjimas iš okupuotos Chersono srities Kerčės tilto link. Kaip pažymėta, karinė kolona ruošėsi persikelti per tiltą į Rusiją. Tuo metu civilinio krovininio transporto judėjimas tiltu vis dar draudžiamas.

Lapkričio 11 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos įžengė į Chersoną ir virš miesto pakėlė mėlyną ir geltoną vėliavą. Užpuolikai pasislėpė kairiajame Dnipro krante. Miestas pamažu atsigauna po rusų okupacijos. Chersonas vis dar kenčia nuo elektros ir šilumos tiekimo sutrikimų, tačiau čia statomos humanitarinės palapinės, ukrainiečiai dirba bandydami atkurti rusų sugadintą infrastruktūrą.

Tik kas vyksta Kryme? Greičiausiai - persigrupavimas. Iš Chersono atitrauktos pajėgos keliauja į Rusiją, kur galės saugiai susikomplektuoti į kovinius vienetus, kuriuos Rusija panaudos puolimo Donbase ar kituose fronto sektoriuose. Atrodytų, kad Krymas tam yra tinkama vieta, tačiau greičiausiai tai norima padaryti Rusijoje, kad nereikėtų pasikliauti Krymo tiltu.

(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: