Unikaliausias elektromobilis Žemėje, kurio nereikia įkrauti – su ypatingais „degalais“ įveiks 1000 km (Video)  (3)

„Quantino 25“ elektromobilyje sumontuotas skysčio srauto akumuliatorius. Vietoj įkrovimo jį reikia užpildyti druskos vandens pagrindu pagamintu elektrolitu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijos įmonė „nanoFlowcell“ gamybai ruošia labai neįprastą elektromobilį „Quantino 25“. Jo ypatumas yra tas, kad jo nereikia įkrauti. Apie tai pranešama oficialioje „nanoFlowcell“ svetainėje.

„Quantino“ elektromobilis buvo kuriamas nuo 2015 m. Tai mažas keturvietis sportinis automobilis aštriu dizainu ir futuristiniu interjeru. Jame sumontuotas 108 AG variklis ir gali įsibėgėti iki 100 km/h per 5 sekundes ir išvystyti 200 km/h.

Automobilio akcentas – įveikiamas 965 km atstumas – rekordas tarp elektromobilių. Bet užuot įkrovus akumuliatorių, reikia papildyti degalų.

Vietoj to, naujajame „nanoFlowcell“ „Quantino 25“ yra įrengta labai neįprasta skysčio srauto baterija. Ją sudaro dvi 160 litrų talpos bakai, užpildyti elektrolitu su teigiamais ir neigiamais krūviais. Jis ruošiamas įprasto sūraus jūros vandens pagrindu.

 

Skysčių kontaktas sukelia reakciją, kuri gamina elektrą. Jis maitina elektros variklį naudojant superkondensatorių. Degalų papildymas elektrolitu trunka keletą minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(6)
(111)

Komentarai (3)