[Žinios trumpai] Respublikonai JAV kongrese ir toliau rems Ukrainą: atsiranda svarbi sąlyga (Video)  ()

Du JAV respublikonų atstovai pažadėjo tęsti karinę paramą Ukrainai po to, kai partija laimėjo daugumą Atstovų Rūmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kongreso narys Michaelas McCaul, siekiantis tapti Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininku, ABC laidoje „This Week“ sakė, kad jo partija padidins karinės pagalbos Kyjivui priežiūrą ir atskaitomybę, pranešė „Bloomberg“.

„Ketiname užtikrinti didesnę priežiūrą, skaidrumą ir atskaitomybę. Tai Amerikos mokesčių mokėtojų pinigai. Ar tai sumažina mūsų norą padėti Ukrainos žmonėms kovoti? Ne, bet mes ketiname tai daryti atsakingai“, – sakė McCaul.

Žvalgybos komitete dirbantis respublikonas Mike Turner savo ruožtu kritikavo tai, kad tik dalis iš 40 mlrd. dolerių paramos, kurią gegužės mėnesį patvirtino demokratų vadovaujami Atstovų Rūmai, buvo tiesiogiai skirta Ukrainai apginkluoti. Jis sakė, kad pritartų tolimojo nuotolio ginklų tiekimui Ukrainai, nes būtina užtikrinti, kad karas ilgai nesitęstų.

 

„Kai suteikiame jiems tai, ko jiems reikia, jie laimi. Jei to nepadarysime, karas bus ilgas ir užsitęs“, – sakė kongresmenas.

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV prezidento Joe Bideno partija laimėjo daugumą Senate per JAV kadencijos vidurio rinkimus. Taigi demokratai dar dvejus metus kontroliuos aukštesniuosius parlamento rūmus.

Lapkričio 10 dieną JAV prezidentas Joe Bidenas išreiškė viltį, kad abi partijos ir toliau rems Ukrainą, kovojančią su Rusijos agresija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: