[Žinios trumpai] Santykis 1:4-5: Izraelio ekspertas paskaičiavo tikruosius Ukrainos ir Rusijos nuostolius  ()

Rusijos okupacinė kariuomenė kare su Ukraina prarado bene dvigubai daugiau žmonių nei Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen nuoroda į tariamus 100 000 per karą žuvusių Ukrainos karių yra netiesa. Šis skaičius apibūdina visus ukrainiečių nuostolius, į kuriuos taip pat įeina sužeistieji, karo belaisviai ir dingę be žinios kovotojai.

Izraelio gynybos pajėgų karininkas ir karo korespondentas Igalas Levinas taip rašė savo „Telegram“ tinklaraštyje.

Pasak jo, dėl prastos medicininės pagalbos rusų aukų ir sužeistųjų santykis yra 1:3. Laimei, Ukrainos pajėgų padėtis geresnė – 1:4-5, t. y. ukrainiečiams tenka tik vienas žuvęs ir 4-5 sužeisti.

Jei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai siekia 100 tūkst. žmonių, tai reiškia, kad žuvo apie 20 tūkst. žmonių ir 80 tūkst. buvo sužeista.

„Izraelio žuvusiųjų ir sužeistųjų santykis per pastaruosius karus ir operacijas paprastai būna 1:6-9, t. y., esant dideliems bendriems nuostoliams, žuvusiųjų skaičius yra mažas“, – pažymėjo Levinas.

Kalbant apie Rusiją, jo nuomone, bendri nuostoliai per devynis karo mėnesius jau pasiekė apie 200 tūkst. žmonių. Kalbame ne tik apie reguliariąją kariuomenę, bet ir apie „vagneriečius“, „kadyroviečius“ ir kitus.

 

Karininkas priminė, kad Pentagonas anksčiau oficialiai pranešė, jog Rusijos nuostoliai Ukrainoje siekė apie 100 tūkst. žmonių.

„Tai labai patogi formuluotė, gali būti 110 tūkst., o gal 190 tūkst.“, – patikslino Izraelio pareigūnas.

Pažymėtina, kad, remiantis oficialiu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo pranešimu, lapkričio 30 d. duomenimis, Rusijos kariuomenės nuostoliai žuvusiais jau siekė daugiau kaip 88 000 žmonių, iš kurių vien per paskutinę dieną apie 500 buvo likviduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(5)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: