Šveicarijoje skelbiama kritinė situacija: planuoja uždrausti elektromobilių eksploataciją  (12)

Šveicarija, kaip ir Ukraina, įveda griežto energetinio ūkio režimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią žiemą Šveicarija planuoja uždrausti elektromobilius elektros tiekimo ribojimo metu. Tokį sprendimą padiktavo noras kardinaliai sumažinti energijos suvartojimą šalyje. Apie tai rašo „Focus.de”.

Kaip ir Ukraina, Šveicarija jaučia elektros trūkumą. Alpių šalyje pastatytas hidroelektrinių tinklas, tačiau jų pajėgumų žiemą neužtenka, elektrą tenka importuoti iš Vokietijos ir Prancūzijos. Pernai buvo nupirkta 5,7 mlrd. kilovatvalandžių.

Šiais metais situacija sunki, nes Prancūzija ir Vokietija negali tiekti pakankamo elektros kiekio. Prancūzijoje dėl remonto buvo sustabdyta nemažai AE jėgainių, o Vokietija bando atsikratyti priklausomybės nuo rusiškų energijos šaltinių ir pati mažina šalyje energijos suvartojimą.

Šveicarijos valdžia ketina įdiegti visiško energijos taupymo režimą, įvesti apšvietimo išjungimą tam tikru metu ir parengti daugybę apribojimų. Visų pirma, skalbimo mašinose rekomenduojama naudoti ne aukštesnės kaip 40 laipsnių temperatūros vandenį, o saunos apskritai yra draudžiamos.

Taip pat planuojama visiškai uždrausti eksploatuoti elektromobilius elektros tiekimo ribojimo metu. Likusį laiką rekomenduojama apsiriboti būtinomis kelionėmis – į darbą, į bakalėjos parduotuvę, pas gydytoją, į teismą ar bažnyčią.

 

O greitis Šveicarijos greitkeliuose bus sumažintas nuo 120 iki 100 km/val. Taip bus sutaupoma degalų automobiliuose su vidaus degimo varikliu ir įkraunamos elektromobilių baterijos.

Šiuo metu Šveicarijoje yra registruota 110 000 elektromobilių. Remiantis statistika, daugumą jų savininkai įkrauna namuose naudodami iki 22 kW galios įrenginius, o tai padidina namų ūkio elektros tinklo apkrovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(12)
(59)

Komentarai (12)