[Žinios trumpai] Dar vienas smūgis kūju: skelbiama, kas nutiko „Wagner“ vadui, kai jo kariai pabėgo iš fronto  (1)

Rusijos žmogaus teisių aktyvistai jau patvirtino 40 faktų apie egzekucijų vykdymą kaliniams, užverbuotiems karui Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija įvykdė mirties bausmę kuopos vadui: buvęs kalinys spėjo pranešti apie žiaurumus. Nuteistasis Viktoras Sevalnevas išėjo į karą, norėdamas atkeršyti už sūnaus Olego, kurį kolonijoje taip pat užverbavo „Vagner" PMC atstovas, mirtį. Vyriškis pasirašė sutartį, o spalio 4-osios naktį buvo perkeltas į Luhansko sritį. Netrukus buvęs kalinys buvo išsiųstas į frontą su 7-osios motorizuotųjų šaulių kuopa.

Po kuopos vado mirties šios pareigos atiteko jam, nes V. Sevalnevas turėjo kovinės patirties Čečėnijoje. Lapkritį jo kariai patyrė didelių nuostolių, daugelis pabėgo. Atsakomybė už visa tai buvo „užkabinta" buvusiam nuteistajam, kuris iš anksto buvo įspėtas apie pavaldinių pabėgimo pasekmes. Lapkričio 20 d. jis paskambino žmonai ir pasakė, kad jį ketinama išvežti iš ligoninės, kurioje gulėjo sužeistas. Jo laukė mirties bausmė už kareivių dezertyravimą.

V. Sevalnevo žmona sugebėjo įrašyti šį paskutinį jų pokalbį ir perdavė įrašą bei kitą medžiagą „Gulagu.net" vadovui Vladimirui Osečkinui, rašo „The Insider".

 

„Gynybos ministerija šaudo žmones. Norėčiau grįžti ten, kur buvau, bet neleidžia. Visus nori nužudyti", – spėjo pasakyti okupantas. Gruodžio 1 dieną buvusio kalinio žmonai buvo oficialiai pranešta apie jo mirtį. Rusijos Federacijos gynybos ministerijos duomenimis, V. Sevalnevas žuvo Donecko srities teritorijoje lapkričio 25 d. Mirties priežastis – skeveldrinės žaizdos ir stiprus smūgis į galvą.

Jei tikėsime Gynybos ministerijos atstovo, apžiūrėjusio V. Sevalnevo kūną, žodžiais, jo sužalojimai išties gali būti smūgio kūju pasekmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(3)
(39)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: