[Žinios trumpai] „Bloomberg“: prasidėjo galingas Turkijos spaudimas Rusijai - Erdoganas nusiuntė griežtą reikalavimą Maskvai  ()

Turkija iš Maskvos nori gauti ne tik naują nuolaidą dujoms, bet ir pinigų už jau atgabentą kurą į Ankarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija vėl ėmė spausti Kremlių ir reikalavo iš „Gazprom" ne tik naujos nuolaidos dujoms, bet ir bando susigrąžinti pinigus.

„Bloomberg" žurnalistai išsiaiškino, jog Turkija, kuri, nutraukus tiekimą Europai, tampa didžiausia Maskvos dujų vartotoja, ir toliau reikalauja naujų Kremliaus nuolaidų. Turkija nori, kad dujų kaina Ankarai būtų nedelsiant sumažinta 25 %. Be to, Turkijos derybininkai nori išplėsti nuolaidos poveikį ne tik būsimam kuro tiekimui, bet ir daliai jau sumokėtų pinigų už gaunamas dujas.

Turkija, kuri per metus iš Rusijos Federacijos perka apie 30 milijardų kubinių metrų dujų ir šiuo importu padengia apie 50 % savo poreikių, de facto reikalauja iš „Gazprom" grąžinti pinigus už nuo 2022 metų pradžios pumpuojamas dujas.

„Bloomberg" pažymi, kad susitarus, reali kitų metų nuolaida gali būti didesnė nei nurodyta 25 proc. Kaip alternatyvų pasiūlymą Ankara pasiūlė Maskvai apie metus iš viso nemokėti už dujas, mokėjimus atidėdama iki 2024 m. Politikos ekspertai pastebi, kad artėjant rinkimams Turkijoje R. T. Erdoganas turi vengti elektros ir dujų kainų kilimo, norėdamas sustiprinti savo reitingą ir populiarumą.

 

Toks žingsnis padėtų sumažinti šalyje infliaciją, kuri rimtai smogia Turkijos rinkėjų kišenėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(3)
(50)

Komentarai ()