[Žinios trumpai] Ždanovas skelbia Rusijos Achilo kulną: Putinas siautėja iš pykčio  ()

Iš 16 Rusijos Federacijos strateginių bombonešių Tu-160 tarnyboje yra tik keturi, kai kurie buvo dislokuoti Arktyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų Kremliuje yra didelė strateginės aviacijos problema, todėl V. Putinas siautėja iš pykčio po kiekvienos naujos informacijos apie „sprogimą" viename ar kitame Rusijos Federacijos kariniame aerodrome.

Tokią nuomonę interviu „Obozrevatel" metu išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Po gruodžio 5 ir 6 d., kai nežinomi bepiločiai orlaiviai atakavo Rusijos oro bazes Riazanėje, Saratove ir Kurske, dalį bombonešių nuspręsta perkelti į Arktį, kuo toliau nuo sienos su Ukraina. Viena vertus, tai išgelbės orlaivius nuo dronų atakų, tačiau, kita vertus, tai apsunkins priešo logistiką.

O. Ždanovo teigimu, 9 bombonešiai iš Diagilevo oro bazės dabar yra Murmansko srityje. Ten taip pat yra likusi Rusijos Federacijos strateginė aviacija. Toks perkėlimas turės įtakos logistikai. Dabar reikia daugiau degalų, kad lėktuvai skristų į Ukrainą raketų atakai ir jie privalės pasipildyti kuro, gali būti, kad Engelso oro bazėje.  

Ne visi Rusijos oro pajėgų bombonešiai yra tinkamos darbinės būklės. Vis dar yra daug orlaivių, kurie jau yra pasenę. Kalbant apie lėktuvą Tu-160, pačioje Rusijos Federacijoje sakoma, kad jų turima 35 vienetai, tačiau Ukrainoje tvirtinama (turima omenyje ukrainietišką Vikipedijos versiją), kad jų yra tik 16, iš kurių 15 buvo pagaminti sovietmečiu. Pastaraisiais metais žiniasklaida užfiksavo tiktai keturis tinkamus naudoti bombonešius. Kalbant apie Tu-95, tuomet, anot Rusijos žiniasklaidos, jų yra apie 60.

 

Tuo pačiu metu nėra tikslių duomenų, kiek jų iš tikrųjų gali kilti į dangų ir kiek yra geros būklės. Pasak O. Ždanovo, nereikėtų pamiršti ir personalo mokymo. Bombonešių pilotams reikalingas lygiai tokios pačios trukmės mokymasis kaip ir naikintuvų lakūnams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(4)
(92)

Komentarai ()