Galingas smūgis iš Kinijos: Pekinas griežtai uždraudė tiekti Rusijai moderniems ginklas gyvybiškai svarbią įrangą  ()

Kinija iš esmės prisijungė prie Vakarų sankcijų Rusijai ir atsisakė tiekti karinei įrangai skirtus lustus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos pramonė susiduria su naujais sunkumais. Kremliaus viltys, kad Kinija padės apeiti Vakarų sankcijas, nepasitvirtino. Kinijos valdžios institucijos atsisakė tiekti Maskvai „Loongson“ procesorius.

Apie tai pranešė Rusijos prokremliškas laikraštis „Kommersant“.

„Loongson“ mikroschemos yra kiniškas amerikietiškų „Intel“ ir „AMD“ procesorių atitikmuo. Jie yra galingi ir gali būti naudojami karinėje pramonėje. Rusijai, kurios karinis-pramoninis kompleksas dėl sankcijų yra atkirstas nuo Vakarų technologijų, „Loongson“ galėjo tapti išsigelbėjimu, tačiau jis nepasiteisino.

Remdamasis šaltiniais Rusijos vyriausybėje, leidinys pažymėjo, kad kai kurie Rusijos gamintojai dėjo daug vilčių į „Loongson“ lustus ir netgi juos išbandė. Tačiau šiandien jie neteko galimybės naudotis šia įranga.

Rusai vis dar turi galimybę įsigyti „Loongson“ mikroschemų per Kinijos „AliExpress“ prekyvietę, tačiau ne atskirų, o kaip pagrindinių plokščių ar nešiojamųjų kompiuterių dalį. Žinoma, tokiu būdu įsigyti jų pramoniniu mastu nėra nei įmanoma, nei praktiška.

 

Kol kas Maskva tikisi, kad šias Kinijos mikroschemas pavyks gauti taikant vadinamąją „pilkojo importo“ procedūrą. Tačiau šis metodas turi daug trūkumų, iš kurių pagrindinis – didelė pirkimo kaina.

Rusijai šios mikroschemos reikalingos raketoms gaminti, kuriomis ji galėtų tęsti savo teroristinę taktiką naikinti Ukrainos energetikos sistemą. Lapkritį Vašingtonas jau uždarė „pilkųjų“ mikroschemų tiekimo Rusijai kanalą, įvesdamas sankcijas tarpininkaujančioms bendrovėms, kurios padėdavo Rusijos karinės pramonės kompleksui tiekti įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()