Maskvoje kils isterija: Ukraina gali gauti super ginklą „Storm Shadow“ (Video)  (1)

Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as interviu „Times Radio“ sakė neatmetantis galimybės aprūpinti Ukrainą tolimojo nuotolio ginklais, ypač sparnuotosiomis raketomis „Storm Shadow“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-16 Maskvoje kils isterija: Ukraina gali gauti super ginklą „Storm Shadow“ (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Itin tiksli raketa „SCALP EG/Storm Shadow“ oras-žemė skirta atakuoti įtvirtintus objektus didesniu nei 250 km atstumu.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos vadovas aiškino, kad pareigūnai negali tiesiogiai kalbėti apie planus aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, nes ši informacija padėtų Maskvai. Todėl Londonas dėl ginklų tiekimo aptars tiesiogiai su Kijevu.

„Nesiimu spėlioti apie tiekiamų ginklų tipus. Rusija norėtų žinoti, kokių ginklų galime perduoti Ukrainai, kad ją paremtų. Tai aptarsime su ukrainiečiais, atsižvelgdami į jų poreikius ir technines galimybes“, - pabrėžė Wallace'as.

Ministras taip pat pažymėjo, kad Didžioji Britanija nesiruošia pulti Rusijos, tačiau šiuo atveju kalbama apie tai, kad Ukraina galėtų apsiginti, tad pagalba jai bus tęsiama.

Kas žinoma apie „Storm Shadow“ raketas

Raketa oras-žemė „SCALP EG/Storm Shadow“ yra viena garsiausių aviacijos sparnuotųjų raketų, sukurtų XX ir XXI amžių sandūroje. Tai bendra britų ir prancūzų technologija, turinti dvi modifikacijas – „SCALP Naval“ ir „Black Shaheen“.

Raketą galima įtraukti į kovinių lėktuvų F-35, „Panavia Tornado GR.4“, „Eurofighter Typhoon“, taip pat „Dassault Mirage 2000“ ginkluotę kaip pagrindinę didelio tikslumo ir ilgo nuotolio ginklų sudedamąją dalį – raketa sėkmingai susidoroja su specialiai įtvirtintų objektų naikinimas.

 

Taktinės ir techninės raketos charakteristikos:

  • Masė – 1300 kg;
  • Ilgis — 5,1 m;
  • Skersmuo — 0,5 m;
  • Sparnų plotis — 2,84 m;
  • Kovinė galvutė — 450 kg;
  • Paleidimo nuotolis — daugiau nei 250 km;
  • Skrydžio aukštis — 30-40 m;
  • Greitis - 0,8 M (apie 1000 km/h).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai (1)