[Žinios trumpai] Vokietija išsigandusi dėl Putino apsilankymo Baltarusijoje: skelbiama, kuo tai gali baigtis  ()

Vokietijos valdžia susirūpinusi dėl Vladimiro Putino ir Aleksandro Lukašenkos susitikimo Minske, sklandant gandams apie antrąją ataką prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą per pastaruosius trejus metus Vladimiras Putinas skrido į Minską susitikti su Aleksandru Lukašenka. Jį lydėjo gausi delegacija, kurioje buvo ir Rusijos Federacijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.  

Oficialus Vokietijos kanclerio atstovas Steffenas Gebeshtreitas pripažino, kad derybos tarp dviejų diktatorių kelia Vokietijos politikų nerimą. Jie mano, kad Minskas pasiduos Maskvos įtikinėjimui ir sutiks išplėsti karinę pagalbą kare prieš Ukrainą, rašo DW.

Nerimą, anot jo, sukelia „Baltarusijos vaidmens agresyviame Rusijos kare prieš Ukrainą ir galimas tolesnis šio vaidmens modifikavimas, transformavimas". Nuo vasario 24 dienos Baltarusija suteikė Rusijos Federacijos okupantams savo teritoriją karių dislokavimui ir oro erdvę Rusijos koviniams lėktuvams.

 

Be to, V. Putino kariuomenė iš Minsko gauna karinės technikos, sviedinių, medicininės pagalbos ir kt. Iš Baltarusijos Rusijos kariuomenė ne kartą apšaudė Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()