[Žinios trumpai] Putinas pareiškė, kad NATO Ukrainoje jau naudoja visą savo potencialą - skelbiamas triuškinantis atsakymas Kremliui  ()

Rusijos propaganda dažnai kartoja, kad Ukrainoje kovoje ne tik prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, bet ir visą NATO. Tai siejama su Vakarų karine pagalba Ukrainai. Neseniai šią nesąmonę pakartojo ir Putinas - „Prieš Rusiją naudojamas beveik visas NATO potencialas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, tai yra kliedesiai. Jų paskirtis - karinių nesėkmių Ukrainoje pateisinimas, siekiant sumažinti gėdą, kurią Rusijos vadovybė jaučia prieš savo piliečius. Bet kažkas tuo tiki, nes kitaip propaganda nustotų tai kartoti.

Virš Ukrainos vis dar neskraido NATO lėktuvai. Karo ekspertas Thomas Theineris pabrėžė, kad rusų Ukrainoje vis dar nedaužo „Apache“ bei „A-129 „Mangusta“ sraigtasparniai, A-10 šturmo lėktuvas, F-16, F-18, F-22, F-35, „Eurofighter“, „Rafale“ bei „Gripen“ naikintuvai, B-1, B-2 ir B-52 bombonešiai.

Bet šį sąrašą būtų galima plėsti labai ilgai. Ukrainai nepadeda ir didžiulis NATO laivynas, kuris, ką reikėtų priminti Putinui, irgi gali leisti raketas. Kalbant apie raketas, NATO galėtų apginkluoti ukrainiečių HIMARS ATACMS raketomis, lekiančiomis 300 km atstumu. Tam net nereikėtų ilgų mokymų. Jei Iranas Rusijai tieks balistines raketas, kodėl JAV negalėtų tiekti balistinių raketų Ukrainai?

 

Putinas tikriausiai nenorėtų kalbėti ir apie kitus sunkiuosius NATO ginklus, kurių Ukrainoje nėra. Pavyzdžiui, „Leopard 2“ bei „Abrams“ tankai Ukrainai labai praverstų. Ir jų sandėliuose yra. Kaip ir savaeigių minosvaidžių platformų ir daug savaeigės artilerijos. Net ir paprastesnių šarvuočių - transporterių bei pėstininkų kovos mašinų - NATO dar turi.

NATO toli gražu nepriartėjo prie savo potencialo ribų. Iš dalies dėl to, kad nenori, kad šio karo geografija netikėtai išsiplėstų ir NATO atsidurtų tiesioginėje konfrontacijoje su Rusija. Iš dalies dėl to, kad kai kurios ginkluotės sistemos reikalauja ilgų mokymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(123)
(0)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: