[Žinios trumpai] Ukraina bando atidaryti vartus į Severodonecką ir Lysyčanską: artėja galingas lūžis fronte  ()

Išlaisvinusios Kreminą Ukrainos gynybinės pajėgos turės prieigą prie svarbių pramonės centrų Luhansko srityje, kuriuos Rusijos Federacija užgrobė vasaros pradžioje, rašo žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiai aplink Kreminą Luhansko srityje tęsiasi. Miestelis svarbus rusų okupantams, nes už jo atsiveria vartai į Severodonecką ir Lysyčanską, rašo „The New York Times“.

Teigiama, kad Ukrainos kariuomenė priartėjo prie nedidelio, bet strategiškai svarbaus Kreminos miesto deokupavimo. Už jo gynybos pajėgos atvers prieigą prie Severodonecko ir Lysyčansko – didelių pramonės centrų Luhansko srityje. Vasaros pradžioje jie pateko į didžiulį Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą. Rusijos Federacijai Donecko ir Luhansko sričių užėmimas yra vienas pagrindinių karo tikslų.

Gruodžio 27 d. prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad padėtis Kreminoje ir kitose Rytų Ukrainos vietovėse yra sunki. Priešas iš visų jėgų stengiasi pasiekti bent kažkokią pažangą. Gruodžio 26 dieną tą patį pasakė Luhansko srities karinės administracijos vadovas vadovas Serhijus Haidajus.

 

„Rusai supranta, kad jei praras Kreminą, tada kris visa jų gynybos linija“, – sakė Haidajus.

Ukrainos kampanija susigrąžinti Kreminą prasidėjo rudenį. Nuo tada šalys kariavo artilerijos karą. Siekdami suvaldyti Ukrainos veržimąsi, okupantai įrengė „drakono dantis“, pastatė daugybę gynybinių užtvarų.

(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: