Tai ką nufilmavo „Wagner“ yra išsityčiojimas iš visiškai naujo T-90M „Proryv“: kaip vyksta moderniausio tanko ataka prieš Ukrainą  ()

T-90M patekimas į „Wagner“ rankas yra įdomus faktas, tačiau yra ir nemažai kitų įdomių dalykų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ smogikai parodė, kaip jie naudoja naujausią rusišką tanko T-72 modernizaciją - T-90M „Proryv“. Atitinkamą siužetą paskelbė Nacionalinės mokslų akademijos kišeninė žiniasklaida, kuri priklauso „Wagner“ savininkui Prigožinui.

Jame teigiama, kad tankas yra netoli Opitnės kaimo, netoli Bachmuto. Taip pat filmavimo metu girdisi priešlėktuvinės artilerijos sistemų veikimas ir skelbiama, kad kažkur netoli filmavimo zonos yra priešlėktuvinės raketinės gynybos sistema „Pantsir“.

Tuo pačiu metu, filmuojant siužetą, T-90M buvo naudojamas savaeigio pabūklo pavidalu – šaudymui iš stacionarių pozicijų. Ir atsižvelgiant į tanko vado žodžius, tai yra įprasta praktika.

Tanko naudojimas tokiam vaidmeniui, nors ir įmanomas, gana greitai sumažina pabūklo išteklius. Dėl to jo, kaip kovinės transporto priemonės, efektyvumas sparčiai mažėja. Todėl labiau tikėtinas atvejis, kai nėra kitų artilerijos priemonių, o tai jau savaime keista okupantams, juolab kad jie šią fronto zoną metė gana gausius artilerijos dalinius.

 

Kitos detalės taip pat gana įdomios. Visų pirma tai, kad tanko vadas yra priverstas palaikyti radijo ryšį per nešiojamą raciją, išlindus iš liuko.

To priežastys gali būti skirtingos, įskaitant tai, kad standartinės radijo stotys neveikia. Bet gali būti, kad įprastos T-90M ryšio priemonės neleidžia susisiekti su „pėstininkų“ radijo stotimis arba „vagneriai“ iš esmės naudoja kitokias ryšio priemones nei reguliarioji Rusijos Federacijos armija.

Pats tanko T-90M vadas tarp tikrai įdomių aspektų pažymėjo, kad šaudmenų nomenklatūroje yra sviedinys su paruoštais smogiamaisiais elementais su nuotoliniu detonavimu. Taip pat aktyviai skundėsi mašinos svoriu, kuris riboja pravažumą.

 

Tačiau kai kurios bokštelio detalės, užfiksuotos filmavimo metu, gali pasakyti daugiau nei jo žodžiai.

Visų pirma, ekipažas tarp standartinių dinaminės apsaugos elementų papildomai įdėjo papildomas „plokštes“. Ir taip pat kažkodėl taikiklis buvo apvyniotas viela.

Taip pat yra nepaprastai įdomus mechanizmas, kurio dėka T-90M tiesiai iš gamyklos patenka į „Wagner“ rankas, o ne į reguliariąją Rusijos Federacijos armiją. Galbūt Prigožino politinis svoris jau leidžia jam tiesiogiai užsisakyti įrangą iš „Uralvagonzavod“ arba pasirinkti jį iš Rusijos Federacijos gynybos ministerijos ginklų fondo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()