Prasidėjo didelis mūšis Kremliaus užkulisiuose: smogiama Šoigu grupei, gali kilti sunki Rusijos krizė (Video)  ()

Rusijoje prasidėjo kova dėl valdžios tarp dviejų didelių V. Putino aplinkos grupių, iš kurių viena viešai užpuolė vieną artimiausių Kremliaus vadovo bendražygių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-06 Prasidėjo didelis mūšis Kremliaus užkulisiuose: smogiama Šoigu grupei, gali kilti sunki Rusijos krizė (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesioginės transliacijos „YouTube“ metu garsus rusų karo nusikaltėlis, buvęs FSB karininkas Igoris Girkinas-Strelkovas pažymėjo, kad ataką prieš gynybos ministro Šoigu komandą pradėjo Prigožinas, kuris aktyviai didina savo politinį autoritetą. Anot Girkino, dviejų didelių karinių grupuočių konfrontacija gali baigtis Rusijos pralaimėjimu kare ir sunkia krize Rusijoje.

„Prigožinas iš tikrųjų atvirai pasisakė prieš Šoigu, nes išpuolis prieš Gerasimovą iš tikrųjų yra išpuolis prieš Šoigu. Dabar Prigožinas aktyviai pumpuoja savo autoritetą ir jau eina į viešumą. Pastarieji jo pasirodymai žiniasklaidoje rodo, kad jis save pozicionuoja ne tik kaip karo vadą, bet ir kaip karinę-politinę figūrą“, dėstė Strelkovas.

„Grupė, kurios narys yra Prigožinas, oponuoja grupei, kuriai vadovauja ir kurios narys yra Šoigu. Jie jau pradėjo kautis ir konkuruoja ne dėl artilerijos sviedinių skaičiaus. Dabar kalbama apie tai, kas bus po Putino. Praktiškai kova dėl politinio olimpo jau prasidėjo tarp grupuočių, kurios yra šalia Putino. Ji iškilo prieš mūsų akis – kova dėl valdžios. Karinė krizė sukėlė galios krizę, kuri plinta“, – sakė jis, ragindamas imtis skubių veiksmų.

(81)
(1)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: