Rusijos laivynas prarado du pagrindinius laivus: „Admiral Kuznecov“ prie nuskendimo ribos  (2)

Rusijos laivynas prarado dar du pagrindinius laivus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-08 Rusijos laivynas prarado du pagrindinius laivus: „Admiral Kuznecov“ prie nuskendimo ribos  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du pagrindiniai Rusijos karinio jūrų laivyno laivai – sunkusis branduolinis kreiseris „Admiral Nakhimov“ ir lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ – prarasti.

Tai pranešė „Guildhall“ šaltinis žvalgybos bendruomenėje.

„Remontuojamas Rusijos karinio jūrų laivyno sunkusis branduolinis kreiseris „Admiral Nakhimov“ nebus laiku pradėtas eksploatuoti. Nustatyta, kad veikia tik navigacinė sistema, visa kita įranga neparengta operacijai“, – sakoma žvalgybos pareiškime.

Pranešama, kad jis nepraėjo būtinų bandymų ir nebuvo paleistas branduolinis reaktorius, taip pat radiacinės saugos sistema. Nustatyta, kad pasenusi grafito strypų apsauga, pagaminta 1980 m., yra pažeista korozijos.

Remiantis turima informacija, daugumos aukštos kokybės komponentų trūksta dėl to, kad Rusijos gamyklos negali jų pagaminti.

Žvalgyba taip pat pranešė, kad kritinės avarinės būklės yra ir kitas Rusijos karinio jūrų laivyno laivas – lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“.

„Ruošiantis perkelti lėktuvnešį iš doko į gamyklą tolesniam remontui, buvo nustatyta, kad laivas negali judėti savo jėgomis. Nuspręsta laivą vilkti, tačiau nustatyta, kad išgyvenamumo standarto nepavyko išlaikyti dėl gilios denių korozijos po trečiuoju, išoriniu laivo korpusu, taip pat dėl ​​vandens triume. Atitinkamai kyla pavojus, kad vilkimo metu laivas apvirs arba nuskęs, todėl vilkimas buvo atidėtas neribotam laikui“, – informavo šaltinis.

 

Kartu pranešime rašoma, kad buvo suformuotos abiejų laivų įgulos. Lėktuvnešio „Admiral Kuznecov“ įgulos dydis buvo padidintas iki karinės būklės normos. Sunkiojo branduolinio kreiserio „Admiral Nakhimov“ įgula suformuota ir ruošiasi atvykti į laivą.

Pažymėtina, kad lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ yra vienintelis Rusijos karinio jūrų laivyno Šiaurės laivyno orlaivius gabenantis kreiseris, o sunkusis branduolinis kreiseris „Admiral Nakhimov“ Šiaurės laivyne yra vienas iš trijų raketinių kreiserių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(3)
(128)

Komentarai (2)