Tragiška lėktuvo katastrofa Nepale įeis ir į to tipo orlaivių istoriją  ()

ATR 72 yra labai populiarus regioninis lėktuvas. Tokie propeleriniai aukštasparniai dažnai leidžiasi ir Lietuvos oro uostuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-16 Tragiška lėktuvo katastrofa Nepale įeis ir į to tipo orlaivių istoriją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yeti Airlines“ ATR 72 sausio 15 dieną sudužo Nepalo Pokaros mieste. Lėktuve buvo 72 žmonės, niekas neišgyveno. Lėktuvas ruošėsi tūpimui, kai staiga pasisuko į kairę ir rėžėsi į žemę. Prieš katastrofą pilotai nepranešė apie gedimus ar kažkokius kitus nesklandumus. Keleiviai ramiai žvalgėsi pro langus, nebuvo jokios panikos - tai matyti iš salone filmuoto vaizdo įrašo.

Tai - skaudžiausia aviakatastrofa Nepale nuo 1992 metų, kai iš Tailando atskridusio „Airbus A310“ katastrofa pareikalavo 113 žmonių gyvybių.

Nepalo civilinės aviacijos administracija teigia, kad, preliminariais duomenimis, ATR 72 sausio 15 dieną sudužo dėl techninio lėktuvo gedimo. Tas lėktuvas yra 15 metų senumo. Naujausiose jo nuotraukose jis neatrodo labai švarus, bet tai nebūtinai reiškia, kad jis nebuvo prižiūrėtas. 15 metų lėktuvams nėra labai daug. Lėktuvo juodosios dėžės buvo rastos ir paimtos tyrimams.

 

Tai - skaudžiausia katastrofa ATR 72 istorijoje. Šis lėktuvas keleivius skraidina nuo 1989 metų ir tebėra gaminamas. Tai - vienas populiariausių regioninių lėktuvų pasaulyje. Jo salone telpa iki 72 keleivių ir 4 įgulos nariai. Be to, tai - didžiausia lėktuvo katastrofa pagal žuvusiųjų skaičių šiais metais. Aišku, dar tik metų pradžia, bet ir pernai buvo tik viena aviakatastrofa, kuri savo žuvusiųjų skaičiumi prilygsta šiai. Reikia viltis, kad šis sąrašas naujo lyderio neturės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: