Nustatė „Wagner“ vadą Soledare: skelbiama, kas jis toks, už ką buvo teistas ir ką darė Sirijoje, Centrinėje Afrikos Respublikoje ir Libijoje  ()

Žurnalistų teigimu, „vagnerietis“ „sužibėjo“ Sirijoje, Centrinėje Afrikos Respublikoje ir Libijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjai nustatė „vagneriečių“ vadą Soledare. Paaiškėjo, kad tai buvęs kariškis, anksčiau teistas už sukčiavimą.

„Sausio 14 d. Jevgenijaus Prigožinas parodė Soledaro mūšiams vadovaujantį asmenį. Prigožinas vadina jį patyrusiu kovotoju, užėmusiu miestą „nekramčius snarglių per dvi savaites“, rašo „Dossier“ centras.

Žurnalistai pastebėjo, kad realiai mūšiai dėl Soledaro vyksta nuo 2022 metų pavasario ir tebevyksta.

„Dossier“ centro duomenimis, „vagneriečių“ vadas, pasiųstas šturmuoti Soledarą, yra Antonas Elizarovas.

„Jis gimė 1981 metais Rostovo srityje, 1998 metais baigė Uljanovsko gvardijos Suvorovo karo mokyklą, 2003 metais – Riazanės aukštesniąją oro desanto vadovybės mokyklą. Elizarovas tarnavo 7-osios gvardijos oro puolimo divizijos 108-ajame pulke Novorosijske, kur vadovavo būriui ir kuopai. Be to, jis buvo grupės vadas 10-oje atskiroje specialiųjų pajėgų brigadoje Molkino mieste. Tarnybos metu jis dalyvavo karo veiksmuose Šiaurės Kaukaze“, – pridūrė tyrėjai.

2014 m. Elizarovas buvo apkaltintas sukčiavimu. Pažymima, kad privatizuojant tarnybinį butą jis pateikė netikrus dokumentus. Teismas jam skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę ir baudą. Po teismų Elizarovas buvo iškeldintas iš tarnybinio buto.

 

„Bent jau nuo 2016 m. Elizarovas yra „Wagner“ karys šaukiniu Lotos, numeris M-0136. Jis kariavo Sirijoje, kur 2017 m. buvo sužeistas, 2018–2019 m. dirbo instruktoriumi Centrinės Afrikos Respublikoje, o 2021 m. vadovavo puolimo būriui Libijoje.

2022 metų rugsėjį Elizarovas kartu su Prigožinu ir Volgogrado srities gubernatoriumi pasirodė „vagneriečio“ Aleksejaus Nagino laidotuvėse“, – sakė tyrėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(6)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: