Ledai pajudėjo: naujasis Vokietijos gynybos ministras turi gerų žinių dėl „Leopard-2“  ()

Žiniasklaida: naujasis Vokietijos gynybos ministras pasiruošęs pritarti tankų „Leopard 2“ perdavimui Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius ketina greitai išspręsti tankų „Leopard 2“ tiekimo Ukrainai klausimą.

Tai praneša „Reuters“.

Tikimasi, kad naujasis Vokietijos gynybos ministras akis į akį susitiks su savo kolega JAV prieš pat kitą susitikimą Ramšteine.

Leidinio teigimu, pareiškimas apie naujojo ministro ketinimus išspręsti sunkiosios ginkluotės tiekimo Ukrainai klausimą atėjo iš Ekonomikos ministro, kuris tai padarė dar iki Pistoriaus paskyrimo į šias pareigas.

Robertas Habekas paskelbė, kad sprendimas dėl tankų perdavimo yra pagrindinė Gynybos ministerijos vadovo užduotis.

„Tai bus pirmasis klausimas, kurio sprendimas reikalauja konkrečių veiksmų iš Gynybos ministerijos vadovo“, – pabrėžė Habekas.

Publikacijoje akcentuojamas ypatingas atsargumas, su kuriuo Vokietija žiūri į tam tikrų rūšių ginklų perdavimo Ukrainai klausimą. Situacijos kontekste kyla karo veiksmų eskalavimo rizika. Tačiau Kyjivas nemano, kad tikslinga tęsti tokią atsargią politiką, nes Maskva savo ruožtu nerodo agresijos prieš Ukrainą atsisakymo ženklų.

 

Yra žinoma, kad šiandien „Leopard 2“ tankai tarnauja daugelyje Europos šalių, kurios išreiškia pasirengimą perkelti juos į Ukrainą, kad Ukraina atremtų Rusijos armijos atakas. Vienintelė kliūtis tai padaryti – gauti leidimą tiekti tankus iš valstybės gamintojo, kuriam atstovauja Vokietija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()