Tolimuosiuose Rytuose Rusijai bręsta daug didesnė problema nei Ukraina: „Ten didžiulė ir galinga valstybė" (Video)  ()

Karo ekspertas Grigorijus Tamaras atkreipė dėmesį į konkretų faktą, prieštaraujantį nuomonei, jog dabartinė Rusija neva yra pasirengusi ilgam karui su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yra mažas niuansas", – paaiškino G. Tamaras, kodėl užsitęsęs karas Rusijai nenaudingas. Izraelio gynybos armijos karininkas, karo istorikas Grigorijus Tamaras pažymėjo, kad V. Putinas tuščiai lygina save su didžiaisiais praeities tironais Stalinu ir Petru I.

„Nenoriu jų idealizuoti, bet V. Putinas bet kokiu atveju yra nuo jų labai toli. O tada mažas niuansas: juk Stalinas stovėjo didžiulės Sovietų Sąjungos, kuri devintajame dešimtmetyje pagamino apie 15 % pasaulio BVP, o Rusijai iki šių rodiklių labai toli. Net tokiai didelei valstybei kaip SSRS per Antrąjį pasaulinį karą padėjo JAV ir Didžioji Britanija, todėl mintis, kad Rusija pasiruošusi užsitęsusiam karui nėra visiškai tiesa", – sakė ekspertas interviu su Vasilijumi Golovanovu metu.

G. Tamaro teigimu, Rusijos Federacija turi socialinių ir ekonominių, karinių, geopolitinių ir demografinių problemų, kurios labai nepalankios ilgalaikiams karo veiksmams.

 

„Matote, 10 % Rusijos Federacijos gyventojų gyvena tarp Uralo iki Vladivostoko. O ten yra galinga ir didžiulė Kinija. Nemanau, kad ji ilgai žiūrės į šį vakuumą. Ir nemanau, kad ilgalaikis konfliktas tikrai atitinka Rusijos interesus. Bet, žinoma, tai neatitinka ir Ukrainos", – sakė karo ekspertas.

Tada jis pridūrė, jog Ukraina turėtų dėti sutelktas pastangas, kad kuo greičiau užbaigtų šį karą ir laimėtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(4)
(207)

Komentarai ()