„Bellingcat“: užkulisiuose prasidėjo galingas Putino puolimas, situacija sparčiai kaista  ()

Christo Grozevas atkreipė dėmesį į tai, kad pagrindinis „Wagnerietis“ nori gauti dalį tikrosios valdžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliuje kyla naujas konfliktas tarp Vladimiro Putino ir „Wagner“ įkūrėjo, vadinamojo „Putino virėjo“ Jevgenijaus Prigožino. Tokią nuomonę interviu „Glavcom“ pareiškė nepriklausomos tarptautinės žvalgybos bendruomenės „Bellingcat“ vadovas Christo Grozevas.

„Vieną dieną vanagų grupė, susivienijusi aplink Prigožiną, galiausiai gali išstumti Putiną. Tačiau jie negalės per ilgai džiaugtis valdžia, nes ankstesnio vairininko pasitraukimas automatiškai bus signalas vis dar engiamam Rusijos elitui“, – sako Grozevas.

Grozevas mano, kad Sergejaus Surovikino atleidimas yra pirmasis Prigožino ir Putino konfrontacijos etapas. Christo Grozevas atkreipė dėmesį į tai, kad „Wagner“ savininkas nori gauti dalį tikrosios valdžios. Pasak jo, siekdamas patenkinti augančias valdžios ambicijas „Putino virėjas“ vėl reikalaus, kad jo šeimininkas ką nors pašalintų iš kelio, tačiau V. Putinui tai padaryti labai sunku.

„Putinas bandė nuraminti savo pavaldinį anksčiau, siūlydamas jam politinį vaidmenį, panašų į tą, kurį tuo metu Rusijoje turėjo Žirinovskis. Tai yra, pagal V. Putino planą jo kraugeriškas subjektas turėtų burti aplink save kažką panašaus į kitą partiją, kuri būtų lojali dabartinei valdžiai“, – sakė Grozevas.

 

Bet Prigožinui to akivaizdžiai nepakanka. Todėl jis pradėjo vis labiau spausti Putiną, kuris „neturėjo kitos išeities, kaip tik eiti į aklą gynybą“. Christo Grozevas daro išvadą, kad Rusijos karinė vadovybė bando mažinti įtampą santykiuose su „Wagner“. Tačiau, pasak „Bellingcat“ vadovo, Prigožinas negali žengti nė žingsnio atgal. „Todėl, kad jį nuolat spaudžia samdiniai. Todėl jis ir toliau puls Putiną, keldamas naujus reikalavimus“, – pridūrė Grozevas.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: