Atmosfera įkaito iki raudonumo - Lenkija skelbia, kad eis iki galo: „laimėsime šį karą su Vokietija arba be jos“  ()

„Ukraina ir Europa laimės šį karą, su Vokietija ar be jos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo atveju, jei Vokietija blokuotų „Leopard 2“ tankų perkėlimą į Ukrainą, bus sukurta „mažesnė koalicija“ šalių, pasirengusių perkelti savo tankus į Kyjivą. Ukraina ir Europa laimės šį karą net ir be Vokietijos.

Tai pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, praneša „Censor.NET“, remdamasi „Ukrinform“.

Pasak jo, Vokietijos pozicija dėl „Ramstein-8“ baigties yra „nepriimtina“. Jis pažymėjo, kad nuo karo pradžios praėjo beveik metai, dėl to kasdien miršta civiliai, naikinami Ukrainos miestai, yra daugybė Rusijos karo nusikaltimų Ukrainoje įrodymų.

„Ko dar reikia Vokietijai, kad jai atsimerktų akys? Juk jie neturi aktyvuoti 100% savo resursų, užtektų 30%, pažanga būtų net su 10%. Bet pirmiausia, Berlynas neturėtų silpninti ar sabotuoti kitų šalių veiksmus“, – pabrėžė Lenkijos premjeras.

Jis mano, kad Vokietija pakliuvo į savo pačios spąstus, nes ilgus metus vykdė suartėjimo su Rusija politiką, tikėdamasi „dosniomis sutartimis nuraminti Rusijos lokį“.

„Ši politika žlugo, o vokiečiams vis dar sunku pripažinti savo klaidą. Šūkis Wandel durch Handel (pokytis per prekybą – red.) tapo reikšmingos klaidos sinonimu“, – pareiškė Lenkijos vyriausybės vadovas.

 

Jis taip pat sakė, kad nuolat kreipiasi į Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą, kad šis imtųsi ryžtingų veiksmų, nes Vokietija yra galinga valstybė, turinti ekonominę ir karinę galią.

„Stengiuosi pasverti savo žodžius, bet būsiu atviras: Ukraina ir Europa laimės šį karą, su Vokietija ar be jos. Tačiau nuo Vokietijos priklauso, ar ji nori prisijungti prie Rusijos barbarizmo stabdymo misijos, ar pasyviai stebėti ir pasmerkti save įrašui kitoje istorijos pusėje“ – pabrėžė Morawieckis.

Pasak jo, jei Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius neigia, kad Vokietija blokuoja tankų tiekimą Ukrainai, tuomet jis nori išgirsti aiškų pareiškimą, kad Berlynas palaiko jų kryptį, ir jis taip pat prisijungs prie šalių, siunčiančių į Ukrainą tankus „Leopard 2“, koalicijos.

 

„Karas vyksta čia ir dabar. Ukrainos Europos gynėjams tankų reikia nedelsiant. Vokiečiai nori juos laikyti sandėliuose, kol Rusija užims Ukrainą ir pasibels į Berlyno duris?" – kalbėjo Lenkijos premjeras.

Ir pažymėjo: jei Vokietija nesutiks arba dels priimti sprendimą dėl tankų perdavimo, tuomet bus suformuota „mažesnė koalicija“ šalių, pasirengusių perduoti Ukrainai dalį savo modernios technikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(2)
(191)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: