„Spiegel“ skelbia, kad O. Scholzas pagaliau priėmė galutinį sprendimą dėl „Leopard 2“ tankų: kas nuspręsta ir ką darys Vokietija  ()

Vokiečių žurnalistų teigimu, iš Vokietijos į Ukrainą pajudės „Leopard 2A6“ grupė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po ilgų diskusijų Vokietijos kancleris Olafas Scholzas priėmė sprendimą dėl „Leopard 2“ tiekimo Ukrainai, praneša „Spiegel“. Vokietijos federalinė vyriausybė ketina duoti leidimą reeksportuoti „Leopard 2“ tankus. Tai atriš rankas kitoms šalims, kurios disponuoja tokiais ginklais - Lenkijai, Suomijai, Ispanijai, Danijai ir kitoms.

Be to, pati Vokietija į Ukrainą siųs „Leopard 2“ tankų grupę. Panašu, kad tai bus „Leopard 2A6“ - greičiausiai 14 jų. Vokietija taip pat suskaičiavo, kiek turi „Leopard 2“ tankų. 320 jų yra kariuomenės sandėliuose ir daliniuose. Gamintojas „Rheinmetall“ savo sandėliuose turi 139 „Leopard“ tankus, 29 iš jų pavasarį bus paruošti naudojimui.

Vokietijoje yra nemažai ir „Leopard 1“ tankų, bet jie ginkluoti 105 mm pabūklu ir yra senesni, todėl jų eksploatavimą dabar reikėtų gerai apsvarstyti. „Leopard 2“ gali būti tiesiog praktiškesnis pasirinkimas vien amunicijos logistikos prasme. Kita vertus, Ukrainai pažadėti Prancūziški AMX-10 RC irgi naudoja 105 mm pabūklus, todėl tai tikrai nėra pamirštas kalibras.

 

Anksčiau Scholzas pabrėžė, kad sutinka tiekti tankus tik kartu su kitomis šalimis, pavyzdžiui, kartu su JAV. Ir dabar girdimi gandai, kad JAV gali paskelbti apie „Abrams“ tankų siuntimą į Ukrainą.

Skaičiuojant visas šalis, kurios gali prisidėti prie „Leopard 2“ siuntimo į Ukrainą, pavasarį į Rusijos pozicijas okupuotose teritorijose gali būti nukreipta daugiau nei šimtas „Leopard 2“ tankų. Ir kuopa „Challenger 2“.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()