Neįtikėtinos žinios! Šaltinis Pentagone padarė netikėtą pareiškimą dėl „Abrams“ tankų perdavimo Ukrainai  ()

Pasak Pentagonui artimo pareigūno, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia mažiausiai 500 tankų, kad atremtų pavasarį numatomą Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą. Kai kurie iš jų gali būti „Abrams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas yra pasirengęs perduoti „Abrams“ tankus Ukrainai, rašo „The Wall Street Journal“. Šią informaciją žiniasklaida gavo iš Pentagonui artimo šaltinio.

Pasak jo, Joe Bidenas yra pasirengęs nusiųsti apie 10 „Abrams“ tankų Ukrainai. Teigiama, kad taip norima paskatinti Vokietiją padaryti identišką gestą ir perduoti „Leopard 2“ tankus. Pranešama, kad Vokietija yra pasirengusi žengti šį žingsnį ir gali būti, kad tai - užkulisinių susitarimų su JAV rezultatas. Kitaip tariant, koordinuojamas panašus pristatymas iš abiejų šalių ir JAV bei Vokietija apie savo paramą tankais praneš tuo pačiu metu.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia mažiausiai 500 papildomų tankų, kad atremtų pavasarį numatomą Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą. Jei Vokietija tikrai suteiks kuopą „Leopard 2“ ir leis šiuos tankus reeksportuoti kitoms šalims, vien „Leopard 2“ pajėgos Ukrainoje gali sudaryti apie 100 tankų.

(72)
(1)
(71)

Komentarai ()