Ukraina pagamino galingą ginklą: skelbiama, kas rems Vakarų tankus mūšio lauke  (5)

Vakarietiški tankai, kuriuos Ukraina gaus iš sąjungininkų, fronte bus palaikomi Ukrainos artilerijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-27 Ukraina pagamino galingą ginklą: skelbiama, kas rems Vakarų tankus mūšio lauke  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, kuris pažymėjo, kad Ukrainos 155 mm savaeigė haubica „2S22 Bohdana“ sėkmingai išlaikė bandymus mūšio lauke. Krašto apsaugos ministerija naujas artilerijos sistemas finansavo dar 2022 metų pavasarį. „Vakarų gamybos tankus, kurie atvyks po kelių mėnesių, fronte palaikys ukrainiečių – visomis šio žodžio prasmėmis – artilerija“, – pabrėžė jis.

„Krašto apsaugos ministerija to neskelbė, tačiau visus praėjusius metus nenustojome pirkti priešlėktuvinės ginkluotės iš šalies gamintojų. Kur tik įmanoma, pagal kompetencijos ribas skatinome dislokavimą naujose vietose ir pajėgumų didinimą.

Taip pat pernai, po kritinio laikotarpio, kai nemaža dalis išteklių buvo nukreipta į gynybos technikos importą, Krašto apsaugos ministerija parengė planą, kad 2023 metais maksimali lėšų suma būtų nukreipta į Ukrainos gamintojus. Tai taikoma visiems komponentams – nuo ​​uniformų, batų, šarvų ir dronų iki sunkiosios ginkluotės ir amunicijos“, – rašė Reznikovas.

Jo teigimu, Ukraina turėtų būti kiek įmanoma labiau nepriklausoma, todėl karinė pramonė šalyje bus skatinama. „Tai daro mūsų šalį geidžiama partnere, stiprina mūsų pozicijas. Todėl Krašto apsaugos ministerija dės daugiau pastangų skatindama Ukrainos gamintojus“, – aiškino Krašto apsaugos ministras. Kartu jis pateikė intrigą - netrukus turėtų būti paviešinti dronų kūrimo rezultatai.

 

„2S22 Bohdana“ haubicos buvo kuriamos 2015-2018 metais, tačiau jų serijinė gamyba prasideda tik dabar. Tai - 155 mm savaeigė haubica ant „KrAZ“ sunkvežimio platformos. 155 mm - tai NATO standartas. Pirmosios haubicos jau buvo panaudotos mūšyje - birželį „Bohdana“ apšaudė Gyvačių salą.

(182)
(2)
(180)

Komentarai (5)