Jokių šansų: JAV ekspertas skelbia, kas bus kai Rogozino „superginklas“ susitiks su tanku „Abrams“  ()

Samas Bendetas įsitikinęs, kad gerai apmokyta tanko įgula gali lengvai valdyti robotą atvirose vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas, o dabar vadinamosios spec. operacijos techninio komponentų vadovas, sakė, kad Rusijos kariuomenė nebijo Vakarų „Abrams“ ir „Leopard“ tankų tiekimo. Rogozinas pažadėjo, kad „Marker“ robotų instaliacija su jais nesunkiai susidoros dėl to, kad tankų charakteristikos bus įtrauktos į transporto priemonės informacinę bazę. Amerikiečių eksperto nuomonę apie tokį pasitikėjimą skelbia „Defense One“.

Pasak Samo Bendetto, Naujojo Amerikos saugumo centro vyresniojo bendradarbio, mažai tikėtina, kad Rusija į Ukrainą atsiųs daug „Marker“ antžeminių robotų, nes jų tiesiog nėra daug. Kaip eksperimentą, jie mūšyje išbandys vos 3-5 vienetus, ir, žinoma, panaudos tai propagandai.

Be to, ekspertas įsitikinęs, kad gerai apmokyta tanko įgula nesunkiai susidoros su robotu atvirose vietose, o Ukrainos pusės UAV sistemos iš anksto ieškos taikinių ir juos sunaikins, atlaisvindamos kelią tankams „Abrams“. Bendetas mano, kad ankstesni Rogozino teiginiai apie „Marker“ kaip grynai žvalgybinę transporto priemonę buvo arčiau tikrovės.

 

Be to, ekspertas atkreipia dėmesį į tai, kad JAV daro viską, kas įmanoma, kad iš Rusijos ir jos sąjungininkų būtų atimta bet kokia galimybė įsigyti reikalingų aukštųjų technologijų komponentų savo karinėms sistemoms. Taip, „Marker“ kuriančios „Android Technology“ vadovas Jevgenijus Dudurovas, nors ir teigia, kad sankcijos jo įmonei jokios įtakos neturėjo, pripažįsta, kad Rusijos robotika sugebės pasivyti ir aplenkti vakarietišką tik po 10-12 metų.

Samas Bendetas primena istoriją apie robotą „Fiodor“, kurį rusai planavo pasiųsti į kosmosą, bet jam taip ir nepavyko. Jis buvo 80 % pagamintas iš importuotų komponentų, o jame tik pavadinimas buvo rusiškas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai ()