„Čečėnija galėtų tapti nepriklausoma“. Lenkijos premjeras skelbia apie Rusijos Federacijos subyrėjimą  ()

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis palaiko dabartinėje Rusijoje gyvenančių tautų išlaisvinimo idėją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-28 „Čečėnija galėtų tapti nepriklausoma“. Lenkijos premjeras skelbia apie Rusijos Federacijos subyrėjimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Morawieckis  apie tai kalbėjo interviu televizijos kanalui LCI. Lenkijos premjeras išreiškė viltį, kad ir „kitos tautos išsivaduos iš Rusijos Federacijos“, kurioje, anot jo, yra kaip „kalėjime“.

„Yra Rusijos dalių, kurios yra tautų kalėjimai. Šios Rusijos dalys galėtų būti išlaisvintos. Pavyzdžiui, Čečėnija. Jos galėtų tapti nepriklausomos. Jie šimtmečius ir pastaruosius kelis dešimtmečius su didele motyvacija kovojo už savo laisvę. Manau, kad ši šalis nusipelnė savo nepriklausomybės“, – sakė jis.

Morawieckis taip pat sakė, kad „kaimynams rusams“ linki „normalios šalies, normalios plėtros ir normalių santykių“. „Taip visos šalys nori, kad tai nutiktų Rusijai. Deja, pastaraisiais dešimtmečiais, pastaraisiais šimtmečiais iš jų to nebuvo galima tikėtis“, – pridūrė Lenkijos vyriausybės vadovas.

 

Čečėnija kariavo su Rusija 1994-1996 ir 1999-2009 metais. Po paskutinio karo Rusijos Federacija atkūrė federalinę Čečėnijos kontrolę, kuriai dabar vadovauja Vladimirą Putiną palaikantis Ramzanas Kadyrovas.

2022 metų spalį Ukrainos Aukščiausioji Rada pripažino Čečėnijos Ičkerijos Respubliką laikinai Rusijos okupuota ir pasmerkė čečėnų tautos genocidą.

(57)
(2)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: