Ukraina pradėjo rengti aerodromus JAV naikintuvams: laukiama galingos jėgos!  ()

Naikintuvai F-16 gali atkeliauti į Ukrainą ir sustiprinti šios šalies pajėgas atkovoti Rusijos okupuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgų vadovybės atstovas spaudai Jurijus Ignatas apie galimą F-16 perdavimą sakė: „Tai labai padėtų Ukrainai kelyje į pergalę ir mūsų žemių deokupaciją. Kiek tai užtruks – čia galima kalbėti tik sąlyginai, nes terminai yra itin ilgi, o karo metu įprasti terminai skirti pilotams ir inžinieriams rengti netinka“.

Pasak jo, pilotai sako, kad lėktuvus įvaldytų per kelias savaites. Aišku, vien skristi nepakanka - reikės laiko, kol bus įvaldytos ir kovos galimybės. Jis taip pat sakė, kad jau yra sudarytas pilotų, kurie būtų permesti į F-16 įsigijimo programą, sąrašas: „Šis sąrašas jau seniai parengtas. Galbūt bus kokių nors pakeitimų, nes mes kariaujame. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas jį jau patvirtino. Ir jis apima ne tik pilotus, bet ir aviacijos inžinierius, ir pan.“.

Ignatas pridūrė, kad būtina paruošti ir antžeminę infrastruktūrą. Pasirodo, šis darbas Ukrainoje jau vyksta: „Šiuo klausimu įvairiuose Ukrainos regionuose jau vyksta darbai“. Ukrainoje jau kuriamas aerodromų tinklas, kad Ukraina galėtų priimti naujus naikintuvus. Pasak Ignato, ateityje kariniai aerodromai gali tapti bendromis civilinės ir karo aviacijos bazėmis.

(81)
(2)
(79)

Komentarai ()