Kremliaus „guminė armija“ – Rusija į mūšio lauką meta ypatingus „tankus“: kiek tai veiksminga?  ()

Okupantai nori apgauti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, bet ukrainiečiai tokiems triukams pasiruošę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad Rusijos okupacinė armija naudoja netikrus taikinius, bent jau „pripučiamų tankų“ pavidalu Zaporožės kryptimi.

„Tuo metu, kai mūsų partneriai susitaria dėl tankų tiekimo Ukrainai, okupacinė kariuomenė taip pat didina „tankų dalinių“ buvimą Zaporožės srityje“, – pažymi Generalinis štabas.

Daugiau informacijos apie šį „guminį ginklą“ pateikė gynybos pajėgų jungtinio spaudos centro vadovas Jevhenas Jerinas. Kaip jis pastebėjo, Rusijos Federacijoje yra specialūs padaliniai, kurių darbas yra organizuoti tokius netikrus taikinius.

Kaip pastebi Jerinas, Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš anksto stebėjo tokių specialiųjų pajėgų darbą ir pažymi, kad šiuo metu jos aktyviau dirba prie pripučiamų netikrų taikinių „dislokavimo“.

 

Tiesą sakant, rašistai anaiptol nebuvo pirmieji, kurie mūšio lauke išrado netikrus ginklų maketus – jie buvo naudojami ir Pirmojo, ir Antrojo pasaulinio karo metais. Tokia taktika pirmiausia skirta apgauti priešą ir priversti jį išeikvoti ginklus netikriems taikiniams.

Ir apskritai, tai ne pirmas kartas, kai okupantai naudoja pripučiamus modelius – pavyzdžiui, dar praėjusių metų balandį nuo ukrainiečių atakų rašistai norėjo apsisaugoti guminėmis oro gynybos sistemomis S-400. Bet, kaip matome, Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasiruošusios tokioms staigmenoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(2)
(43)

Komentarai ()