„Wagner“ gavo kai ką ypatingo iš Š. Korėjos: Stoltenbergas skelbia rimtus kaltinimus Pchenjanui  ()

NATO generalinio sekretoriaus teigimu, tokie veiksmai dar labiau kursto agresyvų Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą. Jis paragino Šiaurės Korėjos valdžią nutraukti savo provokacijas ir laikytis tarptautinės teisės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, sakydamas kalbą studentams Seulo universitete sausio 30 d., sakė, kad Šiaurės Korėja tiekė raketas „Wagner" grupei Rusijos karinėms operacijoms prieš Ukrainą vykdyti. Šiuo atžvilgiu generalinis sekretorius paragino Pchenjaną nutraukti savo provokacijas ir visiškai laikytis tarptautinės teisės, praneša Šiaurės Atlanto aljanso spaudos tarnyba.

Savo kalboje J. Stoltenbergas atkreipė dėmesį į tai, kad Šiaurės Korėja tęsia branduolinę retoriką regione paleisdama balistines raketas, o tai prieštarauja JT Saugumo Tarybos rezoliucijoms.

„Šiaurės Korėja tęsia savo provokuojantį ir destabilizuojantį elgesį, įskaitant precedento neturinčius raketų bandymus per pastaruosius metus, taip pat besitęsiančią branduolinę veiklą ir retoriką. Visa tai prieštarauja JT Saugumo Tarybos rezoliucijoms", – sakė generalinis sekretorius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Europos žemynui iškilusios grėsmės egzistuoja ir Indijos-Ramiojo vandenyno regionui.

„Šiaurės Korėja tiekė raketas Rusijos „Wagner" grupuotei, toliau kurstydama agresyvų Rusijos karą prieš Ukrainą. Prezidentas V. Putinas pradėjo karą beveik prieš metus, kad perimtų šalies kontrolę ir atimtų iš žmonių laisvę", - sakė J. Stoltenbergas.

 

Anot jo, Vakarų sąjungininkai kartu su Pietų Korėja pasmerkė šį neteisėtą ir nepagrįstą karą, todėl NATO valstybės narės teikia Kyjivui precedento neturinčią karinę pagalbą.

„Mūsų parama ukrainiečiams yra labai svarbi. Reikia padėti jiems ne tik išgyventi, bet ir atstumti Rusijos įsibrovėlius bei išlaisvinti savo teritoriją. Mes turime remti Ukrainą tiek, kiek reikės. Nes jei prezidentas V. Putinas laimės, jis ir kiti autoritariniai lyderiai bus informuoti, kad jie gali pasiekti tai, ko nori, jėgos pagalba", – pabrėžė J. Stoltenbergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(2)
(60)

Komentarai ()