„Galime to ir neišgyventi - frontas bus nušluotas“: Z-kanalai jau panikuoja, ką greitu laiku padarys Ukraina  ()

Didelis kontrpuolimas, kuriam ruošiasi Ukrainos ginkluotosios pajėgos, kelia didelį Rusijos okupantų nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius ruošiasi derėtis dėl taikos su Ukraina, o Ukraina – nugalėti Rusijos kariuomenę. Taip rašo vienas Rusijos propagandinis Z kanalas, siejamas su rusų samdiniu Andrejumi Morozovu.

Okupantas nerimauja dėl būsimo Ukrainos kontrpuolimo. Jis įtaria, kad rusų okupacinė kariuomenė fronto neatlaikys. Kremlius, jo nuomone, nenori laimėti karo, nes ketina derėtis dėl taikos.

„Pavasarį čia mūsų laukia labai dideli nemalonumai, kurių galbūt didžiąja dalimi neišgyvensime... Mūsų karinė-politinė vadovybė pavasarį ruošiasi sėsti prie derybų stalo <...> O priešas (ketina) dar kartą duoti Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms pi$#%#“, – skundėsi Morozovas.

Ukrainos karinė-politinė vadovybė neslepia pavasario kontrpuolimo planų. Norėdamos tai padaryti, Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai formuoja didelį smūginį kumštį iš Vakarų tankų, šarvuočių ir artilerijos. Aišku, tikslūs planai neatskleidžiami.

Dauguma ekspertų mano, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmiausia bandys atkirsti Rusijos sausumos koridorių į Krymą, prasiverždamos iki Azovo jūros pakrantės, iki Melitopolio. Kitas žingsnis galėtų būti paties logistikos požiūriu pažeidžiamiausio Krymo išvadavimas – su Rusija jį jungia tik Krymo tiltas, kurį, pasiekus Melitopolį, galima uždaryti.

 

Tačiau Donbasą, pasak karinių ekspertų, išlaisvinti bus daug sunkiau, nes jis ribojasi su Rusija ir palaiko su ja glaudžius logistinius ryšius, leidžiančius laisvai aprūpinti Rusijos okupacinę kariuomenę.

(68)
(1)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: