„Jei įvyktų ši tragedija – būtų esminis lūžis pirmoje XXI amžiaus pusėje”. Johnsonas skelbia apie demokratinio pasaulio katastrofą  ()

Ukrainos pastangos, kurios pirmosiomis plataus masto Rusijos agresijos savaitėmis sustabdė įsiveržusių karių puolimą ir neleido įgyvendinti V. Putino planų, atitolino civilizuotą pasaulį nuo nelaimės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas tai pasakė kalbėdamas Atlanto taryboje Vašingtone, praneša  „Ukrinform".

„Dabar mes matėme, ką reiškia Rusijos okupacija, ir žinome, kas vyksta teritorijose, kurias vis dar užima Rusija. Matėme, kokius baisumus V. Putino kariai palieka po to, kai yra išstumiami", - sakė B. Johnsonas.

Jis pabrėžė, kad jei planai okupuoti Ukrainą būtų įgyvendinti, V. Putinas įves policinę valstybę – niekšiškesnę ir baisesnę, nei pasaulis matė sovietų lyderių laikais. Šiuo klausimu politikas priminė sistemingas žudynes, kankinimus, prievartavimus, neteisminius sulaikymus, gyventojų, tarp jų ir vaikų, trėmimus, taip pat „beprotišką ir šovinistinį bandymą" primesti Kremliaus ideologiją, kad Ukraina neva nėra nepriklausoma valstybė. bet yra Rusijos Federacijos dalis.

„Jei įvyktų ši tragedija – ir kas žino, kaip prie jos priartėjome per pirmąsias kelias savaites – tai būtų esminis ir lūžis pirmoje XXI amžiaus pusėje", – įsitikinęs buvęs Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas.

 

Jis pabrėžė, kad jei V. Putinui pasiseks, Kremlius imtųsi dar didesnių bauginimų ir grasinimų kiekvienai regiono šaliai. Be to, tai būtų žinutė Kinijai apie jos „nenorą ginti laisvę ir demokratiją" Kinijos jūroje ir bet kur kitur.

Tuo pačiu, anot jo, kiekvienas autokratinis pasaulio režimas gautų signalą, kad tarptautinės sienos gali būti keičiamos jėga, ir niekas to nesustabdys.

„Taigi, Dievas palaimina Ameriką už jos drąsą ir išmintį", – sakė B. Johnsonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(1)
(91)

Komentarai ()