Policija uždarė didžiausią Graikijos torrent trackerį  (13)

Didžiausias Graikijos torrent trackeris Gamato.info buvo uždarytas policijos operacijos metu. Interneto svetainės veiklos nutraukimo iniciatorė buvo Graikijos autorinių teisių apsaugos organizacija (EPOE), rašo „TorrentFreak“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialios operacijos metu buvo sulaikyti 6 Gamato.info administratoriai. Policija konfiskavo 27 kietuosius diskus, 5 nešiojamuosius kompiuterius ir daugiau kaip 600 CD diskų. Graikijos policijos teigimu, paskelbta dar 5 žmonių paieška. Dviejų įtariamųjų ieško Interpolas, nes jie gyvena Olandijoje.

Gamato.info administratorių areštas buvo įvykdytas dėl autorinių teisių pažeidimo. Byla pradėta tirti po EPOE kreipimosi į policiją. Teigiama, kad iš trackerio parsisiunčiami duomenys sudarė 80% visų šalies piratavimo atvejų. EPOE duomenimis, per paskutiniuosius septynerius metus buvo padaryta beveik milijardas eurų nuotolių.

Gamato.info yra didžiausias Graikijos torrent trackeris. Jame buvo užregistruota beveik 900 tūkstančių naudotojų, o jo kasdienė auditorija viršijo 16 milijonų žmonių. Portale buvo talpinamos nuorodos į filmus, muziką, programinę įrangą ir kompiuterinius žaidimus. Teigiama, kad Gamato.info serveriai yra Olandijoje.

Graikija yra trečioji šalis pagal autorinių teisių pažeidimų kiekį. Ją lenkia tik Bulgarija ir Rumunija. Praėjusių metų gruodį buvo uždarytas kitas populiarus šalies torrent portalas Greek-Fun, kuris turėjo daugiau kaip 250 tūkstančių užregistruotų naudotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)