„Financial Times“ skelbia sensaciją: Putinas labai rimtai svarstė branduolinį smūgį ir tada kai ką suprato  ()

Žurnalistų teigimu, pirmą kartą V. Putinas branduolinio ginklo temą iškėlė praėjusį rudenį, kalbėdamas apie okupuotų Ukrainos teritorijų „apsaugą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas svarstė galimybę panaudoti branduolinį ginklą Ukrainoje. Bet galiausiai Rusijos vadovas nusprendė, kad net ribotas smūgis jo šaliai neduos jokios naudos. Tai praneša „Financial Times“, remdamasis dviejų Kremliui artimų asmenų žodžiais.

„Jis neturi pagrindo spausti mygtuko. Kokia prasmė bombarduoti Ukrainą? Jei Zaporožėje susprogdinsime taktinę atominę bombą, bus viskas visiškai apšvitinta, o apskritai tai neva Rusija, tai kokia prasmė?“, – žurnalistams sakė buvęs Rusijos pareigūnas.

Publikacijos autoriai taip pat paminėjo, kad vasario 21 d., kaip dalį pranešimo Federalinei vyriausybei, Vladimiras Putinas paskelbė stabdantis Rusijos dalyvavimą Strateginių puolamųjų ginklų sutartyje (New START).

Pastebima, kad Vladimiras Putinas pirmą kartą branduolinio ginklo temą palietė nuo praėjusio rudens, kai pažadėjo „išnaudoti visas mūsų turimas priemones“, kad „apsaugotų“ okupuotas teritorijas.

Žurnalistai pabrėžia, kad savo kreipimesi Rusijos prezidentas nesinaudojo tiesioginiais grasinimais panaudoti branduolinį ginklą. Anot analitikų, tai gali reikšti, kad V. Putinas pradėjo suvokti Rusijos Federacijos ribotumą.

 

Leidinys, remdamasis savo šaltinio žodžiais, taip pat pranešė, kad Rusijos Federacijos prezidentas beveik vienas priėmė sprendimą pulti Ukrainą, net neatsižvelgdamas į savo aplinkos nuomones.

Vyras, dalyvavęs Putino susitikime su stambiais verslininkais plataus masto invazijos į Ukrainą dieną, žurnalistams sakė, kad Rusijos lyderis turi tik tris „patarėjus“: Ivaną Rūstųjį, Petrą Didįjį ir Jekateriną Didžiąją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(6)
(39)

Komentarai ()