B. Johnsonas ruošiasi sudrebinti NATO: gali būti labai įdomūs įvykiai  ()

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas pareiškė, kad Putinas pašalino visus argumentus prieš Ukrainos stojimą į NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas paskelbė apie ketinimą pretenduoti į NATO generalinio sekretoriaus poziciją ir kalbėjo apie Ukrainos narystės NATO perspektyvas. Johnsonas sakė, kad Ukrainos stojimas į NATO tiesiog turi įvykti.

Pasak Johnsono, Putinas savo politika paneigė visus argumentus prieš Ukrainos valstybės stojimą į NATO.

Johnsonas teigia, kad NATO šiandien yra „stipresnė nei bet kada anksčiau“, ir paskelbė apie neišvengiamą naujų narių – Suomijos ir Švedijos – prisijungimą prie karinio-politinio bloko.

Grįžęs prie planų tapti NATO generaliniu sekretoriumi, buvęs Jungtinės Karalystės premjeras šias pareigas pavadino „labai svarbiomis“ ir prisiminė, kaip buvęs Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi siūlė kitu NATO generaliniu sekretoriumi paskirti atstovą Europai.

 

Pažymėtina, kad NATO generalinis sekretorius yra vyriausiasis aljanso pareigūnas, atsakingas už bendrą bloko darbo koordinavimą ir vadovavimą Šiaurės Atlanto Tarybai. Dabartinis NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas šias pareigas turėjo palikti pernai, tačiau dėl Rusijos karo prieš Ukrainą jo įgaliojimai buvo pratęsti iki 2023 metų rugsėjo 30 dienos.

(135)
(3)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: