Kas gresia Putino armijai dėl lėktuvo A-50 praradimo – britų žvalgyba pateikė atsakymus  ()

Sausio 19 dieną lėktuvas A-50 atskrido į Mačuliščių aerodromą, o vasario 26 dieną buvo apgadintas dėl Baltarusijos partizanų puolimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-28 Kas gresia Putino armijai dėl lėktuvo A-50 praradimo – britų žvalgyba pateikė atsakymus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis dienomis internete galite rasti daug gandų ir naujienų apie Rusijos AWACS lėktuvą A-50. Daugelis žiniasklaidos priemonių rašo, kad lėktuvas buvo apgadintas dėl drono atakos, o Rusijos Federacija ir Baltarusija šiuo klausimu tyli.

Vasario 28 d. JK gynybos ministerijos spaudos tarnyba paskelbė savo tezes apie ankstyvojo perspėjimo lėktuvą A-50.

Laikotarpiu nuo sausio 16 iki vasario 1 dienos Baltarusijos Respublikos teritorijoje kartu su V. Putino kariuomene buvo surengtos pirmosios karinės pratybos šiais metais. Prisidengdamas šiomis pratybomis, Kremlius Baltarusijoje dislokavo lėktuvą A-50, kurį visame maršrute lydėjo du naikintuvai MiG-31.

Jo dislokavimo vieta yra Mačuliščių aerodromas. Po karinių pratybų jis ten ir pasiliko.

Vasario 26 d. internete pasirodė žinia, kad lėktuvas A-50 buvo apgadintas dėl suplanuoto Baltarusijos partizanų ir BYPOL draugijos aktyvistų darbo.

 

BYPOL organizacijos vadovas Azarovas sakė, kad lėktuvas patyrė du apgadinimus iš karto. Vienas yra orlaivio viduryje, o antrasis – antenos radaro zonoje.

A-50 yra Rusijos išankstinio įspėjimo ir valdymo platforma. Jo vaidmuo yra sukurti atpažįstamą oro modelį ir užtikrinti koordinavimą su kaimyniniais naikintuvais.

Nei Rusijos Federacijoje, nei Baltarusijos Respublikoje orlaivio apgadinimo faktas nebuvo patvirtintas. Tačiau jei tai tiesa, tai Rusijos Federacija prarado labai svarbų orlaivį, kuris Rusijos Federacijos antžeminėms ir oro pajėgoms teikė informaciją.

Britai įsitikinę, kad šiandien eksploatuojami tik 6 A-50 lėktuvai. Tai reiškia, kad nepaprastoji padėtis Mačuliščių aerodrome dar labiau apribos Rusijos oro operacijų vykdymą prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai ()