[ŽT] Taip nieko ir nepasimokė: katastrofiškas sutriuškinimas Vuhledare atvėrė rimtas rusų problemas  ()

Rusų nuostoliai prie Vuhledaro miesto Donecko srityje liudija Rusijos kariuomenės nesugebėjimą pasimokyti iš savo klaidų, teigia Amerikos karo studijų instituto analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vuhledaro srityje Rusijos įsibrovėliai pralaimėjo didžiausią tankų mūšį Ukrainoje, praradę mažiausiai 130 tankų ir šarvuočių. Šis pralaimėjimas Amerikos karo studijų instituto (ISW) siejamas su tuo, kad Rusijos vadovybė ir toliau daro rimtų klaidų. Taip teigiama kovo 1 d. ISW ataskaitoje.

Pranešama, kad Rusijos kariuomenė, puldama Donecko srityje, stūmė tankų kolonas į Ukrainos pasalą prie Vuhledaro. Ukrainos pusė šį tankų mūšį apibūdino kaip didžiausią iki šiol.

Ukrainiečiai įviliojo Rusijos pajėgas į žudymo zonas, prieš sustabdydami rusų kolonas ir nuvarydami jas į užminuotus pakraščius, o vėliau jas sunaikino artilerija, įskaitant HIMARS.

„Vuhledaro rajone dislokuoti Rusijos vienetai, pirmiausia 155-oji karinio jūrų laivyno pėstininkų brigada, daugiausia komplektuojami su prastai parengtais mobilizuotais kariais. Brigada šioje srityje patyrė didelių nuostolių 2022 m. spalį ir 2023 m. vasarį. Rusijos karinių pajėgų nesėkmės trukdys jų gebėjimui vykdyti veiksmingas puolimo operacijas", – teigiama pranešime.

 

Vasario 26 d. JK žvalgybos ataskaitoje teigiama, kad Rusijos elitiniai daliniai dėl didelių nuostolių Ukrainoje ir atsargų tiekimo buvo ne tokie profesionalūs nei karo pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: