Geriausi Ukrainos karo pilotai nuvyko į JAV oro bazę - tai, ką jie parodys, turės strateginį poveikį  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos paaiškino, kodėl Ukrainos karo lakūnai yra testuojami karinėje bazėje Jungtinėse Amerikos Valstijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas paaiškino, kad amerikiečių ekspertai nustato pilotų žinių ir įgūdžių lygį, taip pat išsiaiškina, kiek gali trukti galimi jų mokymai, rašo „Amerikos balsas“.

„Į visus šiuos punktus atsižvelgiama, o ateityje bus imamasi veiksmų, kad suprastume veiksmų algoritmą: kaip elgsimės toliau, kur treniruosimės, jei bus nuspręsta perduoti Ukrainai tokio ar kito tipo orlaivius“, - pasakė jis.

J. Ignatas pridūrė, kad derybos dėl naikintuvų Ukrainos kariuomenei tiekimo tebevyksta. „Jei bus priimtas sprendimas dėl to ar kito tipo orlaivių, tada jau žinosime, kiek pilotų ir kur siųsti į mokymus“, – aiškino jis.

Karinių oro pajėgų atstovas taip pat pažymėjo aviacijos inžinierių, prižiūrinčių šią įrangą, rengimo svarbą. Anot jo, Krašto apsaugos ministerija stengiasi pritaikyti aerodromus, atsarginius aerodromus ir veikiančius aerodromus priimti orlaivius.

 

„Bet kokiu atveju būtina pakeisti seną sovietinių lėktuvų parką, kuris veikia jau pasiekęs savo pajėgumų ribas. Tai yra seni orlaiviai, kuriuos šiandien turime: atakos lėktuvai, bombonešiai, naikintuvai, iš kurių jauniausias – 1991-ųjų, tokio pat amžiaus kaip Ukrainos nepriklausomybė“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()