Didžiulis skandalas: Rusijos naikintuvas „Su-27“ taranavo karinį JAV droną MQ-9 „Reaper“  ()

Amerikiečių dronas MQ-9 „Reaper“ buvo visiškai sunaikintas po to, kai rusų naikintuvas jį taranavo virš Juodosios jūros. Žvalgybiniai skrydžiai ten vykdomi dažnai ir Rusijos naikintuvai dažnai atskrenda pažiūrėti į amerikiečių naikintuvus, bet tai - pirmas toks katastrofa pasibaigęs susidūrimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 Didžiulis skandalas: Rusijos naikintuvas „Su-27“ taranavo karinį JAV droną MQ-9 „Reaper“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų orlaivis MQ-9 vykdė įprastines operacijas tarptautinėje oro erdvėje, kai jį perėmė ir pamušė Rusijos orlaivis, dėl ko sudužo MQ-9 ir buvo visiškai prarastas“, – sakoma JAV pranešime.

Tai nebuvo kažkoks netyčinis susidūrimas ir MQ-9 ten turėjo teisę būti. Kelis kartus prieš susidūrimą naikintuvai „Su-27“ pylė degalus ant drono „neapdairiai, neprofesionaliai ir kenkdami aplinkai“. Rusijos naikintuvai kurį laiką sukiojosi prie amerikiečių drono, kol vienas „Su-27“ galiausiai taranavo MQ-9 propelerį ir dronas nukrito Juodojoje jūroje.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Johnas Kirby sakė, kad rusai virš Juodosios jūros JAV orlaivius perima gana reguliariai, tačiau tai buvo pirmas kartas, kai įvyko avarija.

MQ-9 yra didelis dronas, šiuo atveju atlikęs žvalgybą iš didelio aukščio. „Reaper“ dronas gali būti ginkluotas įvairiais ginklais, tačiau tame regione jis tiesiog rinko žvalgybos duomenis. Virš Juodosios jūros Amerikiečių žvalgybiniai dronai pasirodo reguliariai ir turi teisę ten būti. Rusijai įsiveržus į Ukrainą JAV žvalgybiniai dronai regione pasirodo dažniau, bet ir anksčiau jų ten buvo, nes po 2014-ųjų stebimas Rusijos karinių pajėgų aktyvumas Juodojoje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(17)
(-10)

Komentarai ()