[ŽT] „Po 800 žuvusių 1 kilometrui“. Ukrainoje įvyko milžiniškos skerdynės  ()

Pasak JK delegacijos ESBO Iano Stubbso, Rusijos karinė vadovybė demonstruoja kompetencijos stoką ir eikvoja didžiulius išteklius vardan mažų taktinių pergalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2022 m. gegužės Rusijos ginkluotosios pajėgos ir privati karinė kompanija „Wagner“ kovose dėl Bachmuto bendrai neteko nuo 20 000 iki 30 000 žuvusių ir sužeistų karių. Tai Vienoje vykusiame Saugumo bendradarbiavimo forumo posėdyje sakė Didžiosios Britanijos delegacijos ESBO vyresnysis karinis patarėjas Ianas Stubbsas, pranešė „Ukrinform“.

I. Stubbsas pažymėjo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos ir toliau bando vykdyti puolimą Donbase ir patiria daug nuostolių. Diplomatas pažymėjo, kad didžiąją dalį rusų aukų Bachmuto apylinkėse sudaro „Wagner“ kovotojai, o kiekvienam įveiktam kilometrui tenka daugiau kaip 800 žuvusių ar sužeistų rusų.

 

Ianas Stubbsas taip pat pridūrė, kad Rusijos Federacija patyrė didžiulius sunkiosios šarvuotosios technikos nuostolius ir tikriausiai pritrūko raketų, ir atkreipė dėmesį į tai, kad fronte nėra naujos kartos rusiškos karinės technikos. Pasak britų diplomato, Rusijos karinė vadovybė demonstruoja kompetencijos stoką ir švaistosi strateginiais ištekliais siekdama mažų taktinių pergalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(5)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: