NYT skelbia pavojų – gali žlugti didysis Ukrainos kontrpuolimas: kas vyksta?  ()

Pasak žurnalistų, Ukrainos kariai Bachmute švaisto didžiulius kiekius amunicijos, o Vakarų politikai perspėja, kad tai kelia pavojų būsimam kontrpuolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos per dieną iššauna tūkstančius artilerijos sviedinių, siekdamos, kad Bachmuto neužimtų Rusijos pajėgos. JAV ir Europos pareigūnai teigia, kad miesto gynyba yra trapi ir gali kelti pavojų Ukrainos planuojamam pavasario puolimui. Tai praneša „The New York Times“.

Žurnalistų teigimu, pastarosiomis dienomis artilerijos mūšiai miesto teritorijoje nesiliovė ir buvo tokie galingi, kad Pentagonas neseniai Kijevui išreiškė susirūpinimą. JAV pareigūnai teigė, kad įtampa tarp JAV ir Ukrainos auga dėl to, kad Ukrainos vadovybė nusprendė išlaikyti Bachmutą iki galo.

Vienas iš tų pareigūnų sakė, kad amerikiečiai perspėjo Ukrainą dėl šaudmenų švaistymo svarbiu momentu.

Kadangi Ukrainos kontrpuolimas labai priklausomas nuo Vakarų pagalbos, JAV ir JK ruošiasi išsiųsti tūkstančius NATO ir sovietų tipo artilerijos sviedinių ir raketų, kad sustiprintų atsargas būsimam Ukrainos puolimui.

Tačiau vienas aukšto rango JAV gynybos departamento pareigūnas pavadino tai „paskutine išeitimi“, nes Ukrainos sąjungininkai neturi pakankamai amunicijos. Dėl šios padėties Kijevas atsidūrė vis sudėtingesnėje padėtyje: Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiemet tikriausiai turės vieną realią galimybę pradėti puolimą, atstumti Rusijos kariuomenę ir atgauti teritoriją.

 

Pašnekovai žurnalistams teigė, kad neapibrėžtumą didina tai, kad Ukrainos nuostoliai Bachmute buvo tokie dideli, kad vadai turės apsispręsti, ar siųsti dalinius ginti gyvenvietę, ar panaudoti juos pavasario puolime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(11)
(-5)

Komentarai ()