Nusprendė pasiskųsti: okupantas „Nindzė“ „ištransliavo“ karinio dalinio vietą ir kovos „draugus“ su „TikTok“ pagalba (Video, foto)  ()

Leitenantas skundėsi, kad negavo pinigų už 10 mėnesių kautynes ​​Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Makijivkos kilęs kolaborantas Kirilas Degtiarevas, tarnaujantis okupacinių pajėgų gretose, nusprendė pasiskųsti dėl vėluojančių atlyginimų „TikTok“ ir taip padėjo identifikuoti save ir kitus nusikaltėlius.

Degtiarevas savo vaizdo įraše teigia, kad fronte išbuvo 10 mėnesių, tačiau žadėtų pinigų taip ir negavo. Todėl atvyko aiškintis į Vladikaukazą.

Kaip rašo OSINT tyrėjas Irakli Komachidze, fone aiškiai matyti, kad vaizdo įrašas iš tikrųjų buvo nufilmuotas netoli karinio dalinio 20634 vietos.

Buvo nustatyti ir kiti okupanto duomenys. Pavyzdžiui, žinoma, kad jis yra leitenantas, jo šaukinys yra „Nindzė“, įsibrovėlis aktyvus „Telegram“ ir „TikTok“ tinkluose.

„Sutartį su 19-ąja MSD Degtiarevas pasirašė „nuotoliniu būdu“ 2022 m. birželio–liepos mėn., būdamas kovos zonoje Ukrainoje. Patikimai žinoma, kad Vladikaukazo divizija, kaip ir kitos Pietų karinės apygardos formacijos, patyrė didelių nuostolių ir samdė visus iš eilės, įskaitant žmones iš Donbaso. Bet jį, kaip ir daugelį kitų, negailestingai apgavo“, – rašo Komachidze.

 

Tačiau istorija tuo nesibaigė. Per OSINT tyrimą taip pat buvo nustatyti jo „kovos draugai“. Vienoje iš nuotraukų socialiniuose tinkluose Degtiarevas pozavo prie sunkvežimio su kitais kovotojais – Aleksejumi Ivanovu ir Aleksandru Aleksandrovu iš Makijivkos, taip pat Jurijumi Tretjakovu iš Krasnojarsko krašto.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: