TBT vyriausiasis prokuroras dėl Putino arešto: „Tie, kurie mano, kad tai nerealu, nesupranta istorijos“  (2)

Niekas pasaulyje negali vykdyti genocido, nusikaltimų žmoniškumui ar karo nusikaltimų. Kiekvienam su šiuo pažeidimu susijusiam asmeniui gresia teisinė bausmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį pareiškimą kovo 17 d. paskelbė Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) vyriausiasis prokuroras Karimas Khanas, pranešė CNN.

Jis pripažino, kad V. Putinas bet kada gali būti teisiamas Hagoje. Jis neturėtų tikėtis, kad jam pavyks išvengti bausmės už tragediją Ukrainoje. Khanas pabrėžė: „tie, kurie mano, kad diktatorius nebus patrauktas atsakomybėn, „nesupranta istorijos pamokų“.

„Pagrindiniai nacių karo nusikaltėliai, Miloševičius, Karadžičius, Mladičius, Čarlzas Teiloras, Žanas Kambanda iš Ruandos, Hissene Habre – visi jie buvo galingi, įtakingi žmonės, tačiau atsidūrė teismo salėse, kur jų elgesį vertino nepriklausomi teisėjai“, - prisiminė Khanas.

 

Jis patikslino, kad niekas pasaulyje neturėtų kėsintis į žmonių gyvenimus, laisvę ir teises. Khanas pripažino, kad ir kokios kliūtys ar sunkumai kiltų, civilizuotame pasaulyje bus išlaikytas teisinės valstybės principas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(1)
(98)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: