Kodėl FSB nenušlavė Girkino: netikėta versija, ką įsakė Kremlius  (1)

Pastaruoju metu teroristas Igoris Girkinas aktyviai kritikuoja diktatorių Vladimirą Putiną ir Rusijos kariuomenę. Be to, jis pareiškė, kad Rusija „eina link karinio pralaimėjimo“ ir sukūrė „piktų patriotų klubą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai daroma, žinoma, su Kremliaus, bet ne su Putino leidimu, mano politikos strategas Michailas Šeitelmanas.

Pasak jo, Girkinas yra nepriklausoma figūra, bet ir jis turi veikti pagal tai, kas jam leidžiama ir neleidžiama. Pasak Šeitelmano, nurodymus duoda Aleksandras Bortnikovas ir Nikolajus Patruševas. Jiems reikia, kad Girkinas kritikuotų kariuomenę, gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Rusijos prezidentą. „Pikti patriotai susirinko, kad priimtų nuosprendį dėl kariuomenės vadovybės. Esu tikras, kad jie tai padarys viešoje erdvėje. Žinoma, su FSB parama“, - sakė Šeitelmanas.

„Vakar Girkinas parašė paslaptingą žinutę. Pažymėjo, kad, jo nuomone, Avdijivkos užimti tikrai nepavyks. Tada išvardijo, kokios bus nesėkmės, nes fronte vyko veiksmai, apie kuriuos jis neturi teisės kalbėti“, – paaiškino jis.

Kai Girkinas užsimena, kad fronte įvyko nemalonių įvykių Rusijai, pasak Šeitelmano, jis dažniausiai nemeluoja. „Aš nežinau, apie ką jis kalba. Bet jis žino“, - sakė Šeitelmanas.

Šeitelmanas pažymi, kad Kremlius yra didžiulis kvartalas, visas miestas. Šiame mieste yra daug įvairių interesų. „Yra daug įvairių pastatų, kuriuose sėdi visiškai skirtingi žmonės. O lauke - FSB pastatas, dar kažkas ir dar kažkas. Vieno intereso nėra. Kremlius turi dešimt skirtingų interesų, dažnai vienas kitam prieštaraujančių“, – tikina jis.

Yra žmonių, kurie yra suinteresuoti Šoigu kritimu. Yra žmonių, kurie nori Putino žlugimo. „Putinas jiems nėra amžinas. KGB gyvuoja nuo 1918 m. - 105 metai. Iš jų Putinas Rusijai vadovavo tik 23 metus. Jis yra gana pakeičiamas, KGB yra stabilesnė sistema“, – įsitikinęs Šeitelmanas.

 

Kariuomenei pralaimėjimai skaudūs, nes ji dėl jų kalta. Tačiau KGB visiškai įprato pralaimėti. Pavyzdžiui, 1991 metais žlugo SSRS.

„Kas yra KGB? Valstybės saugumo komitetas, jis privalėjo užtikrinti šalies saugumą. Tai buvo vienintelė jo užduotis. Jam vadovaujant valstybė nustojo egzistuoti, ji buvo visiškai sunaikinta. Kas kaltas? Ar ne tas, kuris buvo atsakingas už saugumą? Žinoma, KGB“, – tvirtino politikos strategas.

(31)
(1)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: