ISW: „elitinių“ Rusijos dalinių reputacija sutrypta į purvą  ()

Pasak amerikiečių analitikų, Rusijos specialiųjų pajėgų kariai ir desantininkai Ukrainoje nepateisino savo reputacijos. Rusijoje jų daliniai dažnai vadinami „elitiniais“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Elitiniai“ Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai dėl didelių nuostolių Ukrainoje yra priversti priimti prastai apmokytus mobilizuotuosius ir savanorius, teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje balandžio 20 d.

Anot ISW analitikų, tokie personalo pokyčiai neigiamai veikia Rusijos Specialiųjų operacijų pajėgų ir Oro desanto pajėgų kovinį efektyvumą.

Pranešimo autoriai atkreipė dėmesį į tai, kad vienas iš Rusijos karo korespondentų sukritikavo Rusijos ginkluotąsias pajėgas dėl neefektyvaus tų „elitinių“ dalinių panaudojimo. Tinklaraštininko teigimu, desantininkų pajėgos, specialiosios pajėgos ir jūrų pėstininkai turėtų veikti pagal numatytą paskirtį. Jis pažymėjo, kad desanto pajėgoms reikalinga brangi įranga, o tai Rusijai dabar sunkiai įkandama.

 

Karo korespondentų kritika dėl šių elitinių pajėgų panaudojimo rodo, kad šių dalinių, kaip Rusijos elitinių kovinių pajėgų Ukrainoje, reputacija yra abejotina“, – apibendrino JAV analitikai.

(57)
(1)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: