Rusijoje netikėti dalykai: per „RosTV“ reikalauja skubiai baigti karą  (4)

Kremliaus propaganda pasakojimus apie būtinybę skubiai nutraukti karą prieš Ukrainą pradėjo stumti masėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinės televizijos propagandinėse pokalbių laidose vis dažniau kalbama apie būtinybę sustabdyti „specialiąją operaciją“.

Dar vienas toks skambus pareiškimas nuskambėjo NTV kanalo eteryje laidoje „Susitikimo vieta“.

Laidos „ekspertas“ ėmė atkakliai įtikinėti žiūrovus, kad neva iš karo naudos gavo Vakarai, o ne Rusija. Jis ragino „specialiąją karinę operaciją“ nutraukti per trumpiausią įmanomą laiką.  

„Čia teisingai buvo pasakyta, kad rusai ir ukrainiečiai kariauja, o britai sėdi savo saloje, tik tiekia ginklus... Pagrindinis šio konflikto naudos gavėjas yra užjūris - ir Vašingtone, ir Londone.

Pralaimėtojai šiuo atveju Rusija ir Ukraina, todėl konfliktą reikia kuo greičiau baigti... Apie jokį (Rusijos kariuomenės – red.) pasidavimą apskritai nėra kalbos, nes Ukrainos kariai nėra prie Maskvos vartų“, – sakė propagandistas.

Kitas „ekspertas“ tikino, kad sėkmė kare prieš Ukrainą įmanoma, tačiau, jo teigimu, kaina bus katastrofiška: dideli nuostoliai ir naujos mobilizacijos bangos. Pastebėtina, kad anksčiau „Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas viešai paskelbė apie būtinybę nutraukti karą. Jis pasiūlė Kremliui paskelbti „specialiosios operacijos“ tikslus įvykdytus ir pereiti į gynybą, kad būtų galima įsitvirtinti okupuotose teritorijose.  

 

J. Prigožinas atvirai kalbėjo apie Rusijos pralaimėjimo Ukrainoje grėsmę, jei tai nebus sustabdyta. Atrodo, kad šis retorikos pokytis yra susijęs su artėjančiu Ukrainos kontrpuolimu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(6)
(111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: