NATO: „Rusija rengia katastrofiškai pavojingą operaciją“  (1)

NATO žvalgybos vadovo teigimu, Rusija gali nusitaikyti į povandeninius kabelius, kurie sudaro 95% interneto ryšių. Taip pat kasdien per juos vyksta finansinės operacijos, kurių vertė siekia apie 10 trilijonų dolerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-04 NATO: „Rusija rengia katastrofiškai pavojingą operaciją“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pasižymi svarbiausias Europos ir JAV povandeninės infrastruktūros sistemas Atlanto, Baltijos ir Šiaurės jūrose. Šie veiksmai atliekami dėl galimos atakos. Tai pareiškė NATO generalinio sekretoriaus padėjėjas žvalgybai ir saugumui Davidas Cattleris, rašo „Bloomberg“.

Anot jo, Rusijos Federacija gali nusitaikyti į povandeninius kabelius ir svarbiausią Vakarų infrastruktūrą. Maskva nori įgauti poveikio svertų toms šalims, kurios tiekia ginklus Ukrainai.

„Rusija aktyviai dalyvauja kartografuojant svarbiausią sąjungininkų infrastruktūrą tiek sausumoje, tiek jūros dugne – pastangas remia Rusijos karinės ir civilinės žvalgybos tarnybos“, – sakė D. Cattleris.

D. Cattleris taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos karinę strategiją, kuri reikalauja skubiai sunaikinti gyvybiškai svarbią priešo infrastruktūrą ankstyvosiose konflikto stadijose. Tokią taktiką RF ginkluotosios pajėgos bando pritaikyti ir Ukrainoje. Pasak jo, Maskvos pastangos iš dalies vykdomos pagal Gynybos ministerijos povandeninės žvalgybos programą.

 

Nors Kinija taip pat aktyviai veikia Atlanto vandenyne, D. Cattleris teigė, kad ją labiau domina infrastruktūros pirkimas, o ne pažeidžiamumo išbandymas.

Žurnalistų teigimu, NATO neseniai sukūrė povandeninės infrastruktūros koordinavimo grupę, kuriai vadovauja generolas leitenantas Hansas-Werneris Wiermannas. Aljansas nori sustiprinti stebėjimą, kad aptiktų įtartiną veiklą šalia svarbių povandeninių kabelių, vamzdynų ir kitų objektų arba virš jų, sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(5)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)