Visiškai slapta informacija. Prigožinas pateikė „nepaprastą pasiūlymą“ Ukrainai, skelbiamas atsakymas  ()

Nutekinti dokumentai atskleidžia itin įdomią informaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas esą pasiūlė Ukrainai atskleisti duomenis apie Rusijos karių pozicijas, mainais į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių išvedimą iš Bachmuto.

Ukrainos pusė su tuo nesutiko, rodo nutekinti JAV žvalgybos dokumentai, praneša „Washington Post“.

Šį „nepaprastą pasiūlymą“ „Putino virėjas“ per kai kuriuos savo slaptus ryšius Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiajam žvalgybos direktoratui pateikė sausio pabaigoje, kai žuvo tūkstančiai „vagneriečių“ Bachmuto mūšyje.

Kartu dokumente nenurodoma, kokias Rusijos armijos pozicijas Prigožinas siūlė atskleisti.

„Du Ukrainos pareigūnai patvirtino, kad Prigožinas kelis kartus kalbėjosi su Ukrainos žvalgybos tarnyba. Vienas iš pareigūnų teigė, kad Prigožinas ne kartą teikė pasiūlymą dėl Bachmuto, tačiau Kijevas jį atmetė, nes pareigūnai nepasitikėjo Prigožinu ir jo pasiūlymus laikė nenuoširdžiais“, – rašoma medžiagoje.

Vašingtonas taip pat netikėjo tokiais Prigožino ketinimais“, – sakė oficialus JAV atstovas.

Ukrainos atsakymas

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas pakomentavo „The Washington Post“ publikaciją, kurioje teigiama, kad Jevgenijus Prigožinas palaikė ryšius su žvalgyba dėl Bachmuto.

 

„Manau, kad specialiosios tarnybos aptars tokius dalykus, kai tai bus būtina ir atitinks Ukrainos nacionalinius interesus. Akivaizdu, kad Ukraina daro viską, kas įmanoma, kad apgintų savo nacionalinius interesus veiksmingai deokupuojant teritoriją“, – sakė Jusovas.

Anot jo, specialiosios tarnybos ir žvalgyba tam naudoja įvairias priemones ir įrankius. „Kalbant apie individualius veiksmus, nemanau, kad turėtume to komentuoti“, – pažymėjo Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()