„Reakcija yra akimirksniu.“ Ką daro „Patriot“, kai smogia Rusijos balistinės raketos (Video)  (1)

„Patriot“ yra viena iš nedaugelio priešraketinės gynybos sistemų, galinčių perimti balistines raketas ir kurios veiksmingumas įrodytas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai 100 % efektyviai atremdama raketų ataką Kijeve gegužės 29 d., oro gynybos sistema „Patriot“ neutralizavo Rusijos sparnuotąsias ir balistines raketas „Iskander“. Tai oficialiai per televiziją patvirtino Ukrainos oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas.

Anskčiau buvo pranešta, kad „Patriot“ įveikė ir Rusijos hipergarsines raketas „Kinžal“.

Yra keletas pagrindinių savybių, leidžiančių „Patriot“ su PAC-3 raketomis numušti priešiškas balistines raketas. Svarbiausia yra automatinio režimo galimybė, nes reakcijos laikas yra labai svarbus, nes „galimybių langas“ perimti balistinę raketą jos galutinio skrydžio fazėje yra vos kelių sekundžių pločio.

Štai kodėl taip svarbu, kad „Patriot“ galėtų veikti rankiniu, pusiau automatiniu arba visiškai automatiniu režimais. Pastarasis režimas gali susidoroti su taikiniu visiškai nedalyvaujant sistemos operatoriui. Iš esmės tai yra vienintelė galimybė, kai priešo balistinė raketa iš viršaus artėja 90° kampu 2,8 km/s greičiu.

Antram šansui gali nelikti laiko, todėl paprastai į priešo raketą vienu metu siunčiami du perėmėjai (raketos).

Pradiniame perėmėjo skrydžio etape jis gauna nurodymus iš stacionaraus radaro pusiau aktyviu režimu, tada įjungia savo terminalo nurodymus artėdamas ir savarankiškai ieško taikinio nukreipimo galvute. Perėmėjas manevravimui aktyviai naudoja savo kietojo kuro mikrovariklius.

 

Perėmėjo užduotis šiuo atveju – atsitrenkti į raketą ir panaudoti uždarymo greitį bei susidūrimo energiją, kad sudaužytų taikinį. Paprasčiau tariant, tai reiškia sunaikinti kulką kita kulka.

Tačiau gravitacijos fizika vis dar atneša į žemę gaudyklės ir balistinės raketos nuolaužas, o šios nuolaužos taip pat kelia mažesnę, bet vis tiek grėsmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai (1)