Neįtikėtina, kas vyksta fronte. „Ukraina visiškai supainiojo Rusijos generolus, prasideda sumaištis“  ()

Prieš deokupuodamas savo teritorijas Kyjivas įvykdė keletą „formuojamųjų operacijų“, kad suklaidintų rusus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina vykdo vis drąsesnes ir ryžtingesnes „formuojamąsias operacijas“, kad suklaidintų priešą. Kyjivas ėmėsi iš karto kelių priemonių, kad atitrauktų rusų karių dėmesį ir paruoštų lauką prieš puolimą (kita nuomone, kontrpuolimą), „The Financial Times“ analitikai cituoja savo šaltinius.

Vien gegužę Kyjivas įvykdė keturias tokias operacijas, tačiau nepatvirtino tiesiogiai dalyvavęs trijose iš jų. Tarp jų – smūgis Kremliui, Rusijos savanorių reidas Belgorodo srityje, bepiločio lėktuvo smūgis Rusijos laivui „Ivan Kurs“ Juodojoje jūroje ir masinis bepiločių orlaivių reidas į Maskvą.

Pasak straipsnio autorių, šios operacijos yra standartinės karinės praktikos dalis, kuri taip pat turėjo tam tikrą psichologinį poveikį Rusijai.

„Tokios apgaulės operacijos visada buvo karo dalis, o dabar jų poveikis sustiprėjo dėl socialinių tinklų. Tai yra Ukrainos operacijos pilkojoje zonoje, dėl kurių Rusijai reikia skirti išteklių. Jos panašios į mago darbą: apgauna žiūrovą ir priverčia jį atkreipti dėmesį į kažką kitą“, - tokią nuomonę išsakė JAV atsargos kariuomenės majoras Johnas Spenceris.

 

Savo ruožtu buvęs Didžiosios Britanijos kariuomenės karininkas Mike‘as Martinas pabrėžė, kad tokių renginių idėja – sukurti Rusijos karinei vadovybei „dilemas“, kurios „paralyžiuoja veiksmus“.

Leidinyje pabrėžiama, kad Rusijos moralė šiuo metu nėra pati geriausia.

Neįvardytas pareigūnas, kuriuo kaip šaltiniu remiasi „The Financial Times“, teigia: „Dabar matome, kaip ukrainiečiai verčia rusus spėlioti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: